El Gremi d'Estanquers crea una plataforma d'afectats per fer front a les baixades dels preus del tabac

La situació actual pot "abocar els estanquers a una crisi profunda que obligui el 50% dels estancs a tancar"

Per demaracions, la de Girona és la que acumula més pèrdues -més de 700.00 euros, segons el Gremi- des de finals d'abril. Els estancs de la demaració de Tarragona han perdut prop de 620.000 euros i els de Lleida més de 470.000. A Barcelona les pèrdues es xifren en 2.970.000 euros.

Plataforma d'afectats d'estanquers catalans

D'aquesta manera, el Gremi ha acordat crear una Plataforma d'afectats d'estanquers catalans a través de la qual s'impulsaran les accions necessàries i es reclamarà a les companyies tabaqueres els perjudicis econòmics, tant en els estocs acumulats com en les vendes. La plataforma compta amb el suport de l'Organització Nacional d'Associacions d'Estanquers espanyola (ONAE). 

Alerta que el 50% dels estancs podrien tancar

El Gremi denuncia que aquesta situació "està provocant un profund malestar al sector minorista perquè provoca una greu confusió al consumidor i perquè afecta a la imatge de tot un sector", de qual segons afirmen els estancs en són els principals perjudicats. En aquest sentit, considera que les baixades de preus "han de ser absorbides pels petits estanquers que disposen d'estocs comprats prèviament a preus més alts" i alerta que aquesta situació, juntament amb les normes restrictives de consum, "poden abocar els estanquers a una crisi profunda" que obligui el 50% dels estancs catalans a tancar a mig termini.