El personal sanitari estudia obstaculitzar l'entrada de directius del Trueta per les retallades

El pròxim dimarts es farà una nova assemblea per votar les mesures de pressió que s'emprendran

Uns 200 treballadors, entre personal sanitari, administratius, tècnics i metges, i la representació de tres sindicats, han assistit aquest dimecres a una assemblea per discutir sobre les possibles protestes en contra de les retallades anunciades. La pluja ha obligat concentrar-se al 'hall' de l'hospital i s'han emplaçat a tornar-se a trobar dimarts que ve per sotmetre a votació les mesures proposades.

Entre elles, hi ha la d'endarrerir mitja hora la jornada laboral, tallar l'entrada del pàrquing dels treballadors, fer una vaga encoberta o fins i tot obstaculitzar l'entrada de directius i alts càrrecs ocupant les escales del pavelló de govern. Del que es tracata, segons ha explicat la presidenta de la Junta de Personal, M. Àngels Rodríguez, és que es "valori" l'assistència "directa" que el personal de base dóna als pacients, que són els qui "sustenen la sanitat pública". I afegeix, "els directius poden estar tot un dia sense venir, que l'activitat de l'hospital no es paralitza". 

Rodríguez assenyala que ara s'han de "madurar" i estudiar la seva posada en marxa, però assegura que seran "contundents" perquè consideren que la direcció continua mostrant-se més "preocupada" pels directius que no pas pels treballadors. En aquest sentit, ha posat l'exemple del nou director clínic que s'està buscant en caràcter "urgent", ja que el que hi havia fins ara s'ha jubilat, a la planta de Medecina Interna, on la previsió és que en pocs dies redueixi el nombre de llits fins a 10. No veuen bé que vingui un nou "coordinador" per una planta tan reduïda i creuen que s'hauria d'haver amortitzat. "La planta ja té el seu cap de servei, no fa falta un nou coordinador que cobrarà entre 5.000 i 6.000 euros, per coordinar què?", assenyala Rodríguez. La direcció els ha contestat que és de "vital importància" i que el metge que ocupi la plaça també farà assistència. Es queixen, però, que no farà guàrdies i que el seu sou no es pot comparar amb el dels altres treballadors. "És vergonyós que per deu pacients, el coordinador de coordinadors hagi de fer assistència" afegeix la presidenta de la Junta de Personal.