El PSC governarà a Palafrugell amb el suport de CiU, la segona força més votada

El cap de llista de CiU considera que serà un govern "fort" que respon a la voluntat dels votants

L'escenari "més probable", segons paraules de Juli Fernández d'ara fa uns dies s'ha confirmat i la sociovergència governarà a Palafrugell (Baix Empordà). L'alcalde serà Juli Fernández, cap de llista del PSC que per segon cop és la llista més votada, tot i tenir un regidor menys que l'any 2007. Un pacte de govern entre ERC, Entesa i CiU, els van deixar fora de l'alcaldia però aquest cop han aconseguit el suport d'aquests últims per dirigir el govern municipal.

El cap de llista de CiU, Albert Gómez, ha valorat molt positivament l'acord tot dient que tenien clar que calia un "canvi" en la manera de treballar i de fer política i al mateix temps apostaven perquè l'alcalde estigués a mans de la força més votada. El fet que les dues forces més votades estiguin al govern, sense fórmules de tripartit, fa que sigui una unió de futur amb "força" per poder afrontar els reptes que els esperen, diu Gómez, alhora que respon a la voluntat dels votants.

Per altra banda, CiU va aconseguir un regidor menys que el PSC, un total de cinc - tres més que en els anteriors comicis- i per tant consideraven que havia de ser "equitatiu" a nivell de representació. "No és el mateix quedar amb 7 regidors i 3 que 6 i 5" assenyala Gómez, que ha avançat que el seu partit tindrà la primera tinença d'alcaldia i una destacada "quota de regidories" com és la de Comerç i Turisme i la de Seguretat Ciutadana, per citar-ne algunes.

Gómez també ha explicat que l'acord ha estat possible perquè tenien el major nombre de "coincidències" programàtiques que amb la resta de forces polítiques i que per això van ser el seu soci preferent. El pacte encara no s'ha signat però s'espera que a finals de setmana ja sigui oficial. 

L'Ajuntament de Palafrugell té un total de 21 regidors. Els ciutadans van decidir que el PSC fos la força més votada amb 6 regidors (1 de menys que l'any 2007), seguit de CiU, amb 5 (3 de més); ERC es manté amb 4; Entesa, amb 3 (en perd 3); PP, 2 (un de més) i per primer cop PxC (1).