Drexler recluta la banda en una nit plena de complicitat a Cap Roig

L'artista d'Uruguai va decidir cridar als components que eren de vacances

A finals del 1994 Jorge Drexler era un metge que exercia a Montevideo que per les nits es transformava en music i feia de teloner per Joaquin Sabina. "Un dia em va dir que anés de bars amb ell a tocar i al quart em va demanar que anés a Madrid a actuar. Ràpidament li vaig explicar que era metge de professió per la qual cosa em va respondre "tu no ets metge ni polles", així que dos mesos després, l'1 de febrer del 95, vaig arribar a Espanya".

Aquesta anècdota tant propera de l'artista d'Uruguai defineix el seu tarannà com també la seva música. Converses barrejades d'acords amb puntes melòdiques que combinen amb tornades enganxoses i lletres poètiques. El recinte del Festival Jardins de Cap Roig es va omplir anit per presenciar una vegada més un cantautor que gairebé ha convertit les comarques gironines en la seva segona casa, present any rere any pels escenaris catalans. Aquest fet li ha permès assolir un públic fidel amb qui desprèn una gran química i complicitat, palès a cada pausa entre cançó i cançó.

El d'ahir era el concert número 107 amb la banda que arribarà aviat al punt i final de dos anys de gira. De fet, ahir estava previst que actués sol amb la guitarra "però fa una setmana vaig decidir que hi fóssim tots, així que vaig trucar-los i van venir de les vacances per estar avui aquí", explicava Drexler entre aplaudiments.

La vetllada va cloure després de dues hores i 19 peces. Un passeig pel seu repertori clàssic ("Al otro lado del rio" a capella igual que a l'entrega dels Oscars) i alguna versió com "Club Tonight" dels Gossos que va interpretar en Català.

Amb el d'ahir es va cloure una nova setmana de concerts a Cap Roig que dona pas a la recta final amb setmanes totalment atapeïdes de música. Demà és el torn de Taburete, seguit de Ramon Mirabet (7 agost), The Vamps (8 d'agost), Mag Lari (9 d'agost) i Vanesa Martín (10 d'agost)