Cau una organització que introduïa droga a la Costa Brava des provinent d'Àfrica

S'ha detingut vuit persones i ha intervingut més de mitja tona d'haixix · Descarregaven la droga amb barques pneumàtiques a Cala Joana

La Guàrdia Civil va establir un dispositiu de vigilància sobre els caps del grup, que els va conduir fins a la Cala Joana. Els agents van detectar en una zona amb penyasegats a la cala a diversos individus magribins preparats per agafar la droga que s'havia descarregat el dia abans des de les roques. En aquest moment, es van detenir set persones i 19 fardells d'haixix i tres motxilles amagades entre les roques i les males herbes de la cala. Paral·lelament, els agents van detenir un vuitè membre de l'organització a Figueres.

Al mateix dia, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil va localitzar l'embarcació que haurien utilitzat els membres de la xarxa a Calonge, unes poques milles al nord de Cala Joana. Es tracta d'una pràctica habitual d'aquestes organitzacions, amb l'objectiu de fer creure als agents que el desembarcament s'havia realitzat prop d'on van deixar l'embarcació pneumàtica.

El transport de la droga es feia en una sola nit des del nord d'Àfrica fins a la costa gironina. En l'operatiu i registres efectuats en domicilis de la xarxa a Roda de Ter i Figueres, els agents han intervingut 552 quilograms d'haixix, una bossa de cocaïna base, diversos vehicles de gamma mitja, una embarcació pneumàtica semirígida amb dos motors i material de comunicació.