Jaume Torramadé (CiU) governarà finalment en minoria a Salt

L'agrupació local del partit decideix que CiU no pacti amb cap altra formació

L'agrupació local de CiU s'ha reunit aquesta tarda i, finalment, ha decidit que CiU governi sola a l'Ajuntament de Salt. Aquesta decisió s'ha pres, segons recull un comunicat del partit, després de parlar amb tots els grups amb representació al consistori i d'analitzar els possibles pactes. Salt té un ple format per 21 regidors i CiU n'ha aconseguit nou i, per tant, s'ha quedat a dos regidors de la majoria absoluta. 

La segona força ha estat el PSC (sis regidors), seguida de Plataforma per Catalunya que ha irromput en l'escenari saltenc amb tres regidors. Torramadé ja va afirmar que amb el partit xenòfob no es plantejaven pactar. La nova formació d'Independents per Salt (IPS) va aconseguir dos regidors que haurien permès a Torramadé un govern estable amb majoria absoluta. No obstant això, el comunicat recull que s'ha considerat "més factible" un govern en minoria abans que un pacte amb IPS. 

Jaume Torramadé recupera el lideratge de la ciutat després de vuit anys com alcalde (1999-2007). Al 2007, Iolanda Pineda (PSC) va ser la primera alcaldessa de Salt gràcies al govern en coalició amb ERC. Torramadé, que és president intercomarcal d'Unió a Girona, és un dels noms que sonen per presidir la Diputació de Girona.