Orpheus XXI transporta el públic de Portalblau a un viatge d'orient a occident

La proposta de Savall promou les relacions entre músics immigrants

El festival Portalblau de l'Escala va viure ahir la nit la seva nit més solidària amb la presentació d'Orpheus XXI, un conjunt musical de caràcter professional format per músics immigrants i refugiats procedents de diversos països de la mediterrània.

El projecte, desenvolupat per la Fundació CIMA, la Saline Royal d’Arc-et-Senans, Coop’agiri  ICORN, amb el suport de la Comissió Europea dins el programa Europe Créative, a més de la col·laboració de la Fondation Edmond de Rothschild, la Fondation Orange i el Taller de Músics de Barcelona, és obra de Jordi Savall. El seu objectiu no és altre que permetre la integració de músics professionals refugiats i immigrants i de transmetre la seva cultura a través d’una proposta intercultural d’acció pedagògica, educativa, lúdica i creativa a favor dels joves refugiats i immigrants amb un coneixement i talent musical capaç de promoure la integració i el diàleg.

Anit el públic assistent va poder escoltar una combinació de cançons tradicionals de països tant diversos com Síria, Bulgària, Marroc, Turquia o Líban, entre d'altres. Els set components de la formació, majoritariament del Marroc, van desplegar una gran sintonia i compenetració, arrencant els aplaudiments del públic i assolint una bona entesa cap al final del concert que es va fer curt.