Mercagirona promociona el consum de fruita a la Rambla de Girona

S'han repartit més de 2.000 tastos de kiwi entre els vianants

Per Marc Danés, president de l'Associació de Majoristes, el consum de fruita i hortalisses és molt important per mantenir uns hàbits saludables. Danés recordava per exemple que una peça de la fruita que han repartit aquest matí aporta gairebé la quantitat de vitamina C recomanada diària. El kiwi té propietats anticancerígenes, prevé malalties cardíaques, la degeneració macular i cataractes. A més, conté molta fibra, fet que el fa aconsellable contra el restrenyiment. És també ric en coure, potassi, magnesi i vitamina E.

La repercussió de la infecció alemanya

El president de l'Associació de Majoristes també ha volgut valorar que la situació està tornant a la normalitat després que les autoritats europees hagin aixecat el vet al cogombres espanyols. “El primer a recuperar-se ha estat el mercat intern”, ha dit Danés referint-se a les vendes d'aquests darrers dies, mentre que espera que en pocs dies ho faci també les que Mercagirona fa a l'exterior, principalment a clients francesos.

El mercat a l’engròs de Girona

Mercagirona és el centre d’abastament a l’engròs de producte fresc més important de la demarcació de Girona. Compta amb més de 25 anys d’experiència i el seu principal client és el comerç detallista especialitzat. A més té una presència destacada als mercats municipals, a l’hostaleria, a la restauració i en instal·lacions diverses com ara escoles, hospitals i residències.