CiU governarà a Castelló d'Empúries amb el suport d'UDEM i queda oberta l'entrada de SI i IPM

Xavier Sanllehí, que serà alcalde, vol un govern "fort" amb el nombre màxim de grups que li donin suport

Xavier Sanllehí serà alcalde de Castelló d'Empúries (Alt Empordà). L'any 2007 també va ser la força més votada però un pacte entre ERC, ECE i PP i el suport d'una regidora trànsfuga del PSC el van deixar a l'oposició. Després de quedar-se només a dos regidors per aconseguir la majoria, durant aquests dies ha estat en converses amb tres forces - UDEM, SI i IPM- per formar un govern "fort". Afirma que un "pacte ampli" permetrà "donar solidesa" a un govern que tindrà com a principals reptes "redreçar" les finances municipals en un context de crisi. "Quants més grups politics incorporem, el Govern més fort serà", afirma Sanllehí.

De moment, UDEM ja ha decidit que li dona suport en considerar que els dos programes s'"avenen quasi en tot". El seu cap de llista, Joan Auge Bataller, ha valorat molt positivament les negociacions i també ha dit que "veuria bé" que les altres forces polítiques proposades també passin a formar part del govern.

IPM i SI encara no han près una decisió però s'espera que a partir de la setmana que ve ja es pugui conèixer la formació del nou govern. Segons Sanllehí, "les converses ja estan bastant avançades i el que s'està intentant és tancar petits detalls pendents" i semblaria que "hi ha voluntat d'integrar-se al govern". El pacte amb tots ells, però, encara està obert. 

Pel que fa a la resta de forces polítiques, les tres que van formar govern -ERC (Salvi Güell), ECE (Montse Escutia) i PP (Julian Genoves)- han patit un retrocés electoral i totes han perdut representació. En aquests comicis, SI i UDEM es presentaven per primer cop i tots dos han aconseguit representació. El més ben situat ha estat UDEM que ha obtingut 3 regidors i passarà a formar part del govern.