ERC de Figueres declina entrar al govern i diu que 'toca anar a l'oposició'

El partit fa autocrítica amb la pèrdua de regidors i nomena Mireta Mata com a nou portaveu

ERC té clar que durant els pròxims quatre anys haurà d'impulsar un programa que li permeti recuperar els votants que van perdre durant aquestes eleccions i ha decidit fer-ho des de l'oposició. D'aquesta manera, com també va decidir fer al seu moment ICV, el partit declina l'oferta que l'alcalde Santi Vila els va fer de formar un pacte estable o acords puntuals, tot i que CiU ha obtingut una majoria aclaparadora i per tant no necessita socis de govern.

ERC va ser el partit amb una davallada més important en quan a representació, ja que va passar de sis regidors a un total de 2 -un error informàtic va fer que durant la nit electoral se'ls donés només 1 regidor-. "Ara toca anar a l'oposició i recuperar la confiança dels ciutadans", assenyala la nova portaveu Mireia Mata. El partit fa autocrítica davant els resultats i diuen que el missatge "és molt clar" i per tant reconeixen que "alguna cosa no hem fet prou bé". Mata també reconeix que recuperar la confiança és una feina "difícil" perquè "costa molt de guanyar" i en canvi és "relativament fàcil de perdre".

Davant aquest repte, han decidit iniciar una nova etapa i el primer que s'ha fet ha estat nomenar nova portaveu. Per la seva banda, Francesc Canet, que fins ara ocupava aquest càrrec, assegura que fins a la tardor pensa estar de regidor a l'oposició. Després del Congrés Nacional d'ERC, valorarà en quina situació es troba el partit i també la seva situació personal i decidirà si vol exhaurir els quatre anys.