L'executiva d'ERC a Girona dimiteix en ple pels mals resultats electorals

Josep Maria Aguirre diu que no renovarà com a president de la secció local perquè se sent "responsable" de la derrota

En una assemblea oberta a la militància i als simpatitzants que ha tingut lloc aquest passat dimarts a la Casa de Cultura de Girona, l’executiva de la secció local de Girona d’Esquerra ha explicat els decebedors resultats electorals i ha presentat la dimissió de tots els seus membres per assumir la responsabilitat de la situació a la que ha arribat el partit a Girona, i amb l’objectiu de permetre la renovació del projecte d’Esquerra a la ciutat.

L’assemblea ha comptat amb les intervencions de Josep Maria Aguirre -el qual ja ha anunciat la dimissió al seu compte de Twitter-, president de l’executiva, Blanca Palmada, candidata en les darreres eleccions municipals, i altres membres de l’executiva local. Finalment un torn obert de paraules ha permès que els aproximadament 50 assistents a l’acte poguessin expressar les seves opinions i plantejar els reptes que cal assumir a partir d’ara. En aquest sentit el proper 14 de juliol es convocarà una nova assemblea en la que caldrà escollir una executiva renovada, que serà la que liderarà la secció local en el proper període. Amb tot, des d'AraGirona.cat segueix activa una enquesta per copsar l'opinió dels ciutadans respecte quin ha estat el motiu de la davallada d'ERC a Girona on encara s'hi pot participar.

Aguirre ha definit que el futur passa perquè de l'assemblea de mitjans juliol en surti una nova executiva que defineixi el full de ruta dels propers anys. L'objectiu és clar: recuperar la il·lusió dels gironins i, sobretot, recuperar la representació a l'ajuntament en les pròximes eleccions municipals, d'aquí a quatre anys. "Nous equips, noves persones, nous projectes i noves idees que es formalitzin en una nova executiva", ha afirmat Aguirre.

Josep Maria Aguirre diu que tant ell com la quinzena de persones que conformen l'executiva de la secció local d'ERC se senten responsables dels mals resultats i per això no han tingut cap dubte en assumir els errors i dimitir. Per això, Aguirre ja avança que no renovarà com a president perquè diu que calen nous lideratges per "recuperar il·lusions".         

L'executiva local està formada per:

President:
Josep M. Aguirre i Font

Portaveu del Grup Municipal:
Cristina Alsina i Conesa

Secretaria de Politica Municipal:
Blanca Palmada i Félez

Secretari de Finances:
Miquel Amorós i March

Secretari d'Organització:
Gregori Martínez i Palomé

Secretari d'Imatge i Comunicació:
Martí Terés i Bonet

Secretari Programa Electoral:
Albert Ruhí i Vidal

JERC:
Aniol Fusté i Gual

Vocals de l'executiva:

Joaquim Ayats i Bartrina
Lluis Coromines i Mainegra
Neus Heras i Navarro
Miquel Gironés i Abril
Pau Marquès i Turon
Miquel Poch i Clara
Josep Lluís Quintana i Sorrondegi
Josep Saguer i Ricart
Jaume Rocabert i Cabruja