L'Escala, a un pas de quedar-se sense club de natació

El Cargol plega veles per manca d'equipament on entrenar

La vila marinera de l'Escala (Alt Empordà) es podria quedar ben aviat sense club esportiu de natació. Així ho han anunciat els seus responsables a través d'una publicació a la seva pàgina de Facebook assegurant que pleguen.

"Portem anys lluitant per tenir Club de Natació per la mainada a l'Escala, però no ens n'hem sortit. Potser algun dia l'Ajuntament de l'Escala i la Piscina Municipal comprendran que és una cosa bona pel poble. Mentrestant seguirem fent la nostra; nedar. En breu desactivarem aquesta pàgina. Gràcies a tothom", han escrit en una publicació del passat 23 de juliol.

El motiu principal és que no disposen d’un espai en condicions per a poder dur a terme els entrenaments. S’ha intentat en diverses ocasions arribar a acord entre el club i l’empresa gestora de la piscina (equipament municipal gestionat per una empresa privada) però no s’ha aconseguit arribar mai a un tracte satisfactori per a les dues parts.

ERC demana la intervenció del consistori

Des del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, s’ha demanat al regidor d’esports que reprengui aquestes converses i que des de l’Ajuntament es faci un pas més per aconseguir que els membres del club puguin seguir nedant. Els republicans són conscients que l’empresa vetlla pels seus interessos econòmics i necessita d'una compensació econòmica per a cedir l’espai en les hores d’entrenament pels qui practiquen la natació. ERC creu que és aquí on s’ha d’incidir i arribar a un pacte, si cal econòmic, per a compatibilitzar les dues activitats.

Els republicans expliquen que van rebre amb sorpresa la resposta de regidors d’esports del mandat anterior que, a la demanda d’ERC, va respondre "amb certa passivitat" i al·legant que “ja s’hi ha parlat i que si algú altre vol fer-ho, els ajudarem”, però donant per fet que el club actual "ja estava perdut" i "sense ànim" de fer aquest esforç que es reclama des d’ERC.

“Un poble com l’Escala no es pot permetre perdre el talent en un esport com la natació. Fa pocs dies sabíem que un dels nois que va haver de marxar del club del poble perquè no es podia federar, es va classificar pel campionat d’Espanya amb el CN Figueres. Això no pot ser, hem de ser proactius i evitar que es perdi el club, com sigui”, explicava Etna Estrems, portaveu dels republicans.