11 platges de Girona reben la distinció 'Q' de qualitat

Les de Barcelona aconsegueixen 11 banderes i Tarragona dues

A Catalunya, les platges guardonades han estat 24. Concretament, Girona ha rebut 11 banderes: a Begur per Aiguablava i Sa Riera, Calonge per la platja de Sant Antoni i Torres Valentina; Castelló d'Empúries per Empuriabrava, Castell-Platja d'Aro per la platja Gran; Lloret de Mar per Fenals i Lloret, Palafrugell per Llafranc i Tamariu i Torroella de Montgrí per la Gran de l'Estartit.

Amb el mateix número de distincions, Barcelona ha rebut 11 banderes a Badalona, a Calella per la platja de Garbí, Castelldefels, Gavà, a Mataró per Callao i Varador. Cinc banderes per Vilanova i la Geltrú per Sant Gervasi, Far de Sant Cristòfol, d'Adarró, Ribes Roges i Ibersol.

Per últim, Tarragona ha rebut dues distincions, totes per dues platges de Salou, la de Llevant i la de Ponent.

El Ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha presidit aquest matí el lliurament oficial de banderes "Q" a les platges i instal·lacions nàutic-esportives En la seva intervenció, Miguel Sebastián ha destacat el valor de la "cultura de la qualitat" com l'única via possible per mantenir la posició de lideratge que té l'Estat en el sector turístic davant del cada vegada més competitiu escenari internacional.

El ministre ha recordat la importància del turisme litoral, que representa el 83% de les arribades internacionals, el 82% de la despesa total de turistes internacionals, un 48% dels viatges dels residents espanyols i 199 milions de pernoctacions d'estrangers i residents.

A més, el ministre va recordar el nou full de ruta per a la modernització del turisme dins del marc del Pla Litoral Segle XXI, que pretén dissenyar i executar un pla integral de requalificació del litoral i està elaborant-se actualment amb les Comunitats Autònomes perquè l'Estat es mantingui com a destinació turística de qualitat de reconegut prestigi.

Per quart any consecutiu, s'han lliurat les Banderes "Q" a les platges espanyoles que han obtingut la certificació de qualitat corresponent a la norma UNEIX 187001. Les 176 platges distingides en 2011 suposen 24 platges més que l'any passat i 104 més que en 2007. En 2010, l'increment de les certificacions a les platges pel que fa a l'any anterior és del 15%, situant-se per sobre dels nivells de creixement d'altres sectors turístics més consolidats. En els últims tres anys, ha destacat el ministre, el nombre de platges certificades ha crescut un 144%.

Aquest any, 84 Ajuntaments, corresponents a 9 Comunitats Autònomes, han rebut de mà del Ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, el distintiu que acredita a les seves platges amb els estàndards de qualitat establerts per la norma UNEIX de qualitat per al sector de Platges.

La Comunitat andalusa torna a posicionar-se en primer lloc amb 59 platges certificades, seguida de la Comunitat Valenciana amb 47; Regió de Múrcia, 25; Catalunya, 24; amb 7 estan Astúries i Galícia; Balears compta amb 3 i Cantàbria i Ceuta dos cadascuna.