El sommelier Josep Roca del Celler de Can Roca, distingit amb el Premi Nacional de Gastronomia

Elena Arzak i Pepe Rodríguez han rebut ex aequo el Premi Nacional de Gastronomia 2010 com a millors caps de cuina

El jurat dels Premis Nacionals i Memorials de Gastronomia 2010, compost per les juntes directives de la Reial Acadèmia de la Gastronomia i la 'Cofradía de la Buena Mesa' ha acordat lliurar els guardons corresponents a l'any 2010. El premi al millor cap de cuina ha recaigut en Elena Arzak i Pepe Rodríguez i José Ramón Calvo del 'Mugaritz' de Guipúscoa ha estat distingit com a millor director de sala.

David Seijas i Ferran Centelles d'El Bulli han rebut un premi extraordinari com a millors sommeliers, però ha estat Josep Roca del Celler de Can Roca qui s'ha endut el premi al millor somelier del 2010.

Rosa Rivas ha rebut el premi a la millor tasca periodística; 'La cocina de la salud' de Valentín Fuster, Ferran Adrià i Josep Corbella a la millor publicació sobre gastronomia; 'Charlar, comer i beber' de Radio Intereconomía al millor programa de ràdio i 'Un país para comérselo' de TVE al millor programa de televisió.