Santi Vila proposa a ERC entrar al govern de Figueres tot i tenir majoria absoluta

ERC diu que estudiaran l'oferta però reconeixen que la situació actual és molt diferent a la dels anteriors comicis

L'alcalde de Figueres en funcions, Santi Vila, que ha estat reelegit pels ciutadans per majoria absoluta, s'ha reunit aquest dilluns amb representants d'ERC en el que ha estat la segona de les reunions programades amb tots els partits polítics que van obtenir representació al proper consistori municipal.

Durant la trobada, Vila ha valorat "molt positivament" l'acord entre CiU i ERC des de la primavera del 2010 i ha ofert als regidors electes Francesc Canet i Mireia Mata la possibilitat de renovar la col·laboració entre les dues formacions per al proper mandat municipal. Una col·laboració que, com en el cas de l'oferta feta la setmana passada als representants d'IC-V, passaria per repetir un acord permanent o bé a través d'acords puntuals. El cap de llista d'ICV, Xavier Monfort, va declinar l'oferta i va anunciar que la seva elecció era estar a l'oposició.

Des d'ERC s'ha valorat aquest gest però han assenyalat que volen estudiar la proposta amb l'executiva. Segons han explicat des del partit, el resultat negatiu que ha obtingut la formació en aquestes eleccions -ha passat de sis regidors a tenir-ne dos- i la majoria absoluta de CiU són dos aspectes que pesaran a l'hora de prendre una decisió.

En els propers dies, Santi Vila es reunirà amb els representants del PP, el PSC i la CUP. Durant aquest últim mandat, Vila ha governat amb una fórmula de tripartit. Primer amb ICV i el PSC i en l'últim any amb ICV i ERC.