Una empresa de Figueres, responsable d'estudis geotècnics de petroleres i ports arreu del món

Igiotest preveu augmentar de 8 a 10 milions d'euros la facturació aquest any gràcies a la recuperació econòmica a l'estranger

Quan una petrolera vol fer una plataforma enmig de l'oceà, un port vol ampliar la seva infraestructura o es vol construir una canonada submarina per transportar gas cal analitzar el terreny. Es tracta d'estudis geotècnics i geofísics que els tècnics fan in situ i que és el pas previ a la construcció de qualsevol plataforma d'aquest tipus.

Des de fa 20 anys, una empresa de Figueres rep encàrrecs d'arreu del món perquè els seus tècnics es desplacin i avaluïn les condicions del terreny sota el mar. El director i fundador d'Igiotest, Marcelo de Vicenzi, reconeix que hi ha poques empreses en aquest sector i que el fet de treballar amb temes marítims els obliga a viatjar i a fer projectes per a països estrangers.

Igiotest està treballant actualment en projectes de grans petroleres a Algèria i també en la construcció del gran port d'Azu al Brasil. De Vicenzi reconeix que els encàrrecs d'empreses o administracions públiques de l'Estat són molt pocs i que han de ser "proactius" i buscar potencials clients a l'estranger. Països emergents com el Brasil i també la part oest d'Àfrica són els principals clients que tenen en l'actualitat.

La facturació de l'empresa va caure a 6 MEUR al 2009 en plena crisi i el passat 2010 ja va repuntar a 8 MEUR. Les previsions d'Igiotest per aquest anysón tancar amb uns resultats millorats i arribar als 10 MEUR. De Vicenzi diu que el sector també ha patit la crisi i que, fins i tot, van haver de fer un ERO temporal a l'empresa però que l'activitat s'ha reactivat gràcies a la recuperació econòmica internacional.

De Vicenzi ha explicat que actualment l'empresa vol diversificar i oferir més serveis als clients i està fent un pla estratègic per incloure temes de consultoria.