L'ajuntament inicia l'enderroc del club de tir de la Devesa que costarà més de 15.000 euros

Les instal·lacions són "obsoletes" i no garantien la seguretat perquè s'havien escapat bales al carrer més d'una vegada

Les tasques d'enderroc del club de tir de Girona seran més cares del previst perquè l'ajuntament hi ha trobat uralita. Es tracta d'un material de construcció, molt habitual abans per fer coberts, que està prohibit des de fa nou anys perquè pot ser tòxic. Conté traces d'amiant i això obliga a tractar aquest material seguint uns protocols de seguretat. Dos coberts del club de tir són d'uralita i també n'han trobat restes mig enterrades a terra segurament d'un tercer cobert que van enderrocar els propietaris en algun moment.

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Isabel Salamaña, ha explicat que ja han demanat pressupost a tres empreses especialitzades que es poden encarregar de retirar aquesta uralita i que preveuen que el cost sigui d'entre 10.000 i 15.000 euros. Una vegada retirades aquestes cobertes d'uralita, les brigades municipals hauran d'enderrocar la resta de les instal·lacions amb les màquines retroexcavadores. "Sense les cobertes només queden els murs i les mateixes brigades de l'Ajuntament ho poden tirar a terra", ha detallat Salamaña que reconeix que, malgrat es tracta d'un club privat, el cost de l'enderroc corre a càrrec del consisitori.

Les instal·lacions no garantien la seguretat

De moment, ja han començat a buidar l'interior del club de tir que és el pas previ perquè desaparegui per sempre de la Devesa. El consistori va prendre la decisió d'enderrocar-lo perquè no es pot garantir la seguretat de les instal·lacions, que han quedat obsoletes. En més d'una ocasió s'ha escapat un tret que podria haver impactat contra algú que passegés en aquell moment per la Devesa. Tot i que Salamaña assegura que les bales quan revoten perden molta força i no arribarien a ser mortals, diu que la situació ja era insostenible i no podien permetre que l'activitat es prolongués més en el temps.

Igualment, el club de tir havia d'acabar anant a terra ja que el pla d'usos del parc de la Devesa preveu que aquesta ha de ser una zona alliberada que s'ha de sumar a l'espai del pícnig i on també s'hi poden posar parades de fires durant les Festes de Sant Narcís. Ja fa un parell de mesos que les instal·lacions no funcionen perquè l'ajuntament els va comunicar que era "urgent" que deixessin el camp de tir després dels incidents amb les bales.

Fa més de quatre anys l'ajuntament va proposar als propietaris del club que es traslladessin a uns terrenys que l'ajuntament els havia facilitat a Domeny, darrera la fàbrica Nestlé, però els propietaris del club no poden assumir el cost d'unes noves instal·lacions i no pensen executar un nou club. Per això, Salamaña ha explicat que retiraran aquesta parcel·la al club -no hi havia cap cessió definitiva- i la tornaran a posar al servei de la ciutat i que haurà de ser el nou govern el que decideixi què fer amb aquesta situació. "Hem tallat les negociacions perquè no podem hipotecar un terreny tant de temps", ha dit Salamaña.