Protecció Civil d'Hostalric rep les noves emissores per a emergències RESCAT

Es millora així la comunicació i coordinació entre organismes

Protecció Civil de la Generalitat ha entregat aquest matí emissores de la xarxa de radiocomunicacions d’emergències de la Generalitat RESCAT a l’Ajuntament d'Hostalric (La Selva) perquè el seu voluntariat de Protecció Civil les utilitzin, amb l’objectiu que hi hagi una millor comunicació i coordinació entre els diferents organismes.

Les emissores estan configurades per poder contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat en cas de necessitat.

Les emissores s’han cedit en virtut del conveni de coordinació i col·laboració del Departament d’Interior amb les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil municipals registrades al Departament d’Interior. L’AVPC d'Hostalric, amb 8 voluntàries i voluntaris acreditats, es va inscriure a la Generalitat el 9 de setembre del 2013.

A l’acte d’entrega hi ha participat el cap de la Policia Local, tres voluntaris de l’AVPC, així com personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat dels Serveis Territorials de Girona i del servei de Logística i Operativa Territorial, i també de la Xarxa RESCAT.

Aprofitant l’entrega dels terminals, personal del Servei Logístic i Operativa Territorial del Departament d’Interior i de la Xarxa RESCAT han dut a terme un sessió de formació al voluntariat de protecció civil sobre l’ús de les emissores.

Amb l’entrega de les emissores es posa en valor la tasca del voluntariat, sobretot quant a la seva participació en serveis preventius en actes en què es preveu una gran concurrència de persones així com en situacions d’emergència que afectin el seu municipi i en les quals estiguin desenvolupant tasques de suport a l’ajuntament.