Les càrregues policials revifen el campament dels 'més que indignats' a Girona

Unes 150 persones es concentren a Banyoles en suport als 'indignats'

  • Els protestants, acompanyats de tota mena d'estris de cuina, a la Plaça Major de Banyoles © AG
    Els protestants, acompanyats de tota mena d'estris de cuina, a la Plaça Major de Banyoles © AG
  • Filera de tendes de campanya acampades a la plaça Catalunya de Girona des de fa nou dies © ACN
    Filera de tendes de campanya acampades a la plaça Catalunya de Girona des de fa nou dies © ACN
A les vuit del matí el campament dels 'indignats' de Girona ha començat a despertar de mica en mica enmig de la tranquil·litat. Aquesta calma, però, no vol dir que els acampats estiguin completament segurs que no intentaran desallotjar-los, asseguren que estan alerta i que si hi ha alguna intervenció policial respondran amb resistència pacífica. Els 'indignats' no abandonarien la plaça i s'asseurien a terra per evitar que la policia els fes fora.

Tot i això, aquest hipotètic desallotjament no hauria d'arribar perquè els 'indignats' han arribat a una mena d'acord amb la Policia Local. Segons l'Ajuntament, han explicat als acampats que si el Barça aconsegueix la victòria es podrien produir situacions de risc perquè els blaugrana celebren els títols a la mateixa plaça on han acampat els 'indignats'. Per això, proposen que quan el Barça guanyi desmuntin les tendes de campanya i els tendals que hi ha a la plaça per evitar que els petards o les bengales puguin acabar calant-hi foc. Segons aquest acord, després de la celebració els 'indignats' podran tornar a aixecar el campament.

El primer que fet els acampats de Girona quan s'han aixecat és arreglar l'entorn del campament i agafar escombres per netejar. Amb la ressaca de la mobilització multitudinària d'ahir al vespre, amb un miler de persones condemnant les càrregues de Barcelona i Lleida, els 'indignats' se senten més recolzats que mai. "Sempre hem rebut molt suport, però ara la gent s'ha mobilitzat més", expliquen. Entre les converses matineres i mig en broma qualifiquen el conseller Felip Puig d'"activista encobert" perquè l'únic que ha aconseguit és que més gent se sumi al moviment sorgit el 15M. Els 'indignats' de Girona han convocat una nova assemblea per aquest dissabte a les 8 del vespre.         

Concentració a Banyoles

Unes 150 persones s'han concentrat aquest divendres al vespre a la Plaça Major de Banyoles en suport als 'indignats' de la plaça de Catalunya que han estat desallotjats aquest divendres al matí. Segons han explicat membres de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) que han participat a la cassolada a títol individual, la d'avui ha estat la protesta més multitudinària dels darrers temps a la capital del Pla de l'Estany. Convocada per diverses persones a títol personal, la crida s'ha difós a través de les xarxes socials després de l'actuació policial d'aquest divendres al matí a la plaça de Catalunya. Els 'indignats' s'han solidaritzat amb els desallotjats i han denunciat la conjuntura de retallades.

Un dels 'indignats' banyolins, Karim Sabni, ha denunciat "les constants agressions contra els drets dels treballadors" i ha apel·lat a seguir tirant endavant "el moviment popular de protesta contra la hipocresia dels polítics del capital que atempten contra les classes populars". Sabni, que és membre de la CUP però ha parlat com a sindicalista, ha fet una crida a la població perquè intensifiqui la lluita per una democràcia real i per un sistema econòmic al servei de les necessitats de la majoria.

Aquest cap de setmana, més cassolades a Banyoles

El grup d''indignats' ha convocat dues noves cassolades per aquest cap de setmana. Així, aquest divendres se'n celebrarà una altra a la Plaça Major a les set del vespre i diumenge a les 8. Els protestants se sumen així a la campanya d'acampades i de cassolades que s'estan duent a terme a tot el país per denunciar l'actual sistema econòmic i polític i reivindicar una democràcia real que tingui en compte els drets dels treballadors.