El PSC de Lloret avalarà un govern en minoria de CiU si dos regidors renuncien a la seva acta

Romà Codina reconeix que volia estendre la mà als socialistes però es nega a acceptar les seves condicions

Les eleccions del passat diumenge van deixar un panorama molt obert a Lloret de Mar (Selva). CiU, la llista més votada, s'ha quedat a quatre regidors de la majoria absoluta i hi ha un fort enfrontament amb la segona llista més votada, MILLOR, que ha obtingut sis regidors i amb la qual CiU ja ha avançat que no pensa pactar-hi.

Un possible govern de coalició hagués estat la sociovergència, un extrem que els socialistes han descartat. Passat uns dies de les eleccions, el grup municipal del PSC ha fet autocrítica i ha reconegut que el partit no ha tingut bons resultats (han baixat de cinc a quatre regidors), que no ha sabut explicar el missatge i no ha tingut prou contacte amb la gent.

El cap de llista, Joan Bernat, ha avançat que volen respectar que CiU ha estat la llista més votada i que ha de poder governar i ha assenyalat facilitarien la investidura de Romà Codina si surten de la candidatura Josep Valls i Ignasi Riera, que han estat primer i segon tinent d'alcalde respectivament aquest últim mandat. Pel PSC, això seria un gest de CiU per afavorir la "regeneració política, un canvi d'estil i un canvi de persones". Segons el PSC, aquestes dues persones s'han significat "en la prepotència, la falta d'escoltar, la manca de diàleg i el no veure la realitat de la vila".

CiU no ho accepta

El candidat de CiU s'ha negat en rotund a acceptar aquesta condició i ha dit que això "tanca la porta" a un possible pacte amb el PSC que, segons reconeix, s'havien proposat oferir-los. Per Codina, si els ciutadans han votat una llista formada per una sèrie de persones no es pot forçar la sortida de dues d'elles. "Tenim molt clar el que volem i no penso modificar la meva candidatura per un pacte", ha afirmat Codina que, malgrat tot, ha dit que no tanca les portes per seguir negociant amb el PSC.

L'alcaldable de CiU ha dit que si el PSC vol retornar a les negociacions i deixar de banda la condició de fer fora els dos regidors podran posar-se a parlar de regidories o organització de cartipàs. Codina ha dit que, excepte amb MILLOR, estan "oberts a parlar amb tothom". El cap de llista reconeix que CiU té deu dies per endavant per definir si governa en minoria o si aconsegueix aliances amb d'altres partits. Codina també ha assenyalat que CiU podria acabar a l'oposició si els altres partits així ho volguessin. Tot i així, el PSC s'ha compromès a respectar la llista més votada.