El jurat popular declara culpable d'un delicte de lesions el rodamón acusat d'assassinar-ne un altre

Els membres del tribunal han fonamentat profusament el veredicte després que el TSJC obligués a repetir el judici

Segon veredicte pel cas de l'indigent acusat de matar-ne un altre en una masia abandonada de Puigcerdà. En aquest cas, però, a diferència del primer veredicte, Michel Blin no ha quedat absolt. Tot i que aquest jurat popular també ha determinat que el rodamón no tenia intenció de matar la víctima, sí que l'ha condemnat per un delicte de lesions.

Segons recull el veredicte, la matinada del 2 de maig del 2007 Blin va agredir la víctima amb una barra de ferro. L'acusat li va ventar deu cops a l'altre indigent, aprofitant "la superioritat física" que li conferia l'arma, i el fet que la víctima tenia un estat de salut precari i estava debilitat.

Tot i que l'altre rodamón va mig defensar-se en rebre els cops, les ferides i l'extrema debilitat que patia el van acabar matant. El veredicte del jurat, però, recull que tot i que l'indigent va morir, Blin no tenia intenció de matar-lo quan el va colpejar repetidament.

"Cap de les lesions que presentava la víctima era mortal per ella mateixa", recull el veredicte del jurat. A més, a l'hora de fonamentar la decisió, el tribunal popular també explicita que, si Blin hagués volgut matar l'altre rodamón, podia haver arreplegat ganivets, tisores o navalles que els dos guardaven al mas abandonat.

El veredicte del jurat, tot i concloure que Blin va aprofitar-se de la seva superioritat, també estima dos atenuants per a l'acusat. Un de col·laboració amb la justícia, perquè ell mateix va alertar del crim i va indicar a la policia on es trobava la barra de ferro, i un altre de trastorn per alcoholisme, perquè el rodamón solia beure. Això sí, en el moment del crim, el tribunal ha rebutjat que Blin anés borratxo.

Per emetre el seu veredicte, el jurat ha deliberat aproximadament durant un dia. El tribunal popular, precisament, l'ha fonamentat i raonat profusament, per evitar que es pugui repetir una situació com la del primer judici, en què el TSJC va tombar el veredicte i va obligar repetir tot el judici de bell nou.

Entre dos i nou anys

Després de la lectura del veredicte, el fiscal ha demanat que es condemni Blin a una pena de tres anys i mig de presó. Per a l'acusació pública, aquesta és la condemna adequada per un delicte de lesions amb la concurrència d'un agreujant de superioritat, i dos atenuants de trastorn per alcoholisme i col·laboració amb la justícia.

L'acusació particular, per la seva banda, ha demanat que es condemni el rodamón a nou anys de presó. La defensa ha sol·licitat que se li imposi una condemna de dos anys. En matèria de responsabilitat civil, tant el fiscal com la defensa han dit que Blin no ha d'indemnitzar els familiars del rodamón mort, perquè no tenien relació amb la víctima.

L'acusació particular, per la seva banda, ha demanat una indemnització de 54.000 euros per als germans del rodamón mort. Després de la lectura del veredicte, Blin ha sortit de l'Audiència sense emmanillar. La magistrada presidenta del tribunal l'ha deixat anar a casa en espera de la sentència.