El Parlament obliga el Govern a encarregar aquest any el projecte executiu del nou Trueta

La resolució presentada pel PSC a la Comissió de Salut ha rebut el recolzament de tots els grups menys CiU i C's

La diputada al Parlament i exconsellera de Salut, Marina Geli, opina que és imprescindible no aturar el camí del futur Trueta i encarregar aquest quadrimestre el projecte executiu. "Farem un seguiment de la qüestió perquè el Govern compleixi el dictat del Parlament i no faci com amb l'aeroport de Girona", ha afirmat Geli.

En la proposta de resolució del PSC instaven el Govern a encarregar el projecte executiu d'un nou hospital Josep Trueta abans del setembre d'aquest any per poder començar les obres el 2012. La segona proposta és que lideri juntament amb la Universitat de Girona el parc sanitari Trueta, que sigui assistencial, de recerca i docència i es converteixi en el campus de Salut gironí. D'aquesta manera, Girona també pot establir llaços amb la Catalunya Nord.

El PSC recorda que l'edifici està construït com les antigues residències sanitàries del franquisme i que al llarg dels anys no s'hi ha fet mai un projecte global. A més, diuen, l'hospital és el pal de paller amb la UdG de la docència en ciències de la salut, en especial infermeria i medecina però també de cicles formatius professionals.