El PSC de Palamós diu a ERC i a Entesa-ICV que no poden imposar condicions si volen pactar

Maria Teresa Ferrés aposta per buscar la majoria però no tanca la porta a governar en solitari

Després de les eleccions municipals, el PSC de Palamós es troba en una situació similar a la de fa quatre anys, ja que compta amb vuit regidors, només a un de la majoria absoluta. L'any 2007 els socialistes van optar per un pacte amb els dos regidors de Ciutadans per Palamós, però el partit no s'ha presentat en aquests comicis. Per això, la candidata a la reelecció, Maria Teresa Ferrés, està negociant aquesta setmana amb els diferents partits polítics.

En aquest sentit, Ferrés aposta per buscar la majoria amb ERC i Entesa-ICV en una reedició del tripartit, ja que són les forces polítiques amb les quals tenen "coincidències programàtiques" per formar un govern "ampli" i amb "estabilitat", l'objectiu principal del PSC. Malgrat això, els republicans ja han mostrat el seu rebuig a pactar amb els ecosocialistes. El cap de llista d'ERC, Dani Reixach, considera que el govern ha de ser "fort" i "representatiu" del que ha opinat la ciutadania, i per això no volen que un grup "minoritari" com Entesa-ICV estigui al govern.

Ferrés els ha demanat que no poden imposar condicions si volen segellar un pacte de govern. "No estan en condicions de posar condicions, el que hem de fer és manifestar quina és la posició de tots plegats i posar-nos d'acord", ha assegurat la candidata del PSC. Tot i això, Ferrés no descarta governar en minoria si es complica arribar a un pacte, i per això es quedaria amb vuit regidors i buscaria acord puntuals.