Marigó (PSC) assenyala ICV com a 'soci preferent' per aconseguir un 'govern fort' a Blanes

L'alcaldable del PSC, el partit amb més vots, diu que els ciutadans han elegit un "model" i un "lideratge"

Els vots dels ciutadans de Blanes han deixat en molt bona posició el PSC, liderat per l'excalcalde Josep Marigó, amb un total de 9 regidors (un més que al 2007), seguit per CiU, actualment a l'alcaldia en funcions, amb 5 regidors. Aquest partit, liderat per Josep Trias, és el que ha patit un vot de càstig més sever, amb la pèrdua de 2 regidors. ICV, en canvi, en surt reforçada, passant de 2 a 4 regidors, així com el PP, que augmenta un regidor i arriba als 3. Fora de l'escenari polític ha quedat ERC i PDB, que actualment forma el govern amb CiU.

Amb el procés de negociació encara molt obert, Marigó assegura que escoltarà totes les forces perquè el paper que ha de fer el partit que representa és el d'actuar amb "responsabilitat" per tal d'aconseguir un govern "fort, estable i coherent". Recorda que el lema va ser "junts remuntarem Blanes" i assegura que aquesta és l'actitud que volen mantenir amb tothom, fins i tot un cop s'hagi definit el govern.

El cap de llista del PSC assenyala que els ciutadans han escollit un "model" i un "estil de fer política". El seu partit, que ja va formar govern en els comicis del 2003 -primer amb ERC i ICV, i en un segon període amb només ICV-, n'ha sortit reforçat (amb 1 regidor més) mentre que, segons Marigó, els ciutadans han "castigat" la gestió de CiU al capdavant amb dos regidors menys i per tant, la sociovergència queda descartada. Per altra banda, també celebra que PDB hagi quedat fora, perquè segons ha dit, el que feia era "enfangar la política".

El PSC treballarà com a primera opció l'aliança amb ICV, amb Joan Salmerón al capdavant. Marigó afirma que les relacions personals són "molt bones" i que ja han treballat junts formant govern i per tant tenen "més coincidències que divergències". Anar junts seria el "més coherent", segons Marigó, i per tant espera que, sense presses, puguin acabar lligant un programa conjunt en les pròximes setmanes.

Un segon escenari seria el de governar en minoria i amb algun acord puntual, però Marigó reconeix que aquesta és clarament la segona opció i que el que més pesa és tenir un govern "fort" i poder complir el que ha promès. Per altra banda, també descarta sumar més socis de govern, no només perquè no els fa falta sinó perquè sobretot una política de "concentració" en aquests moments no és el que convé a la ciutat, diu Marigó.

ICV també es veu com a soci de govern

ICV diu que han tingut contactes telefònics amb el PSC però que de moment no ha anat més enllà perquè totes dues parts estan estudiant pel seu compte els programes. "Sembla que va per bon camí però encara no ens hem assegut a negociar", explica el cap de llista, Joan Salmerón.

El partit té clar que qui ha de "moure fitxa" és el partit liderat per Marigó, amb qui reconeix tenir "molt bona relació" i també ja ha tancat la porta a pactar amb el PP (que ha passat de dos regidors a tres) i CiU. Però perquè l'aliança amb els socialistes sigui possible caldrà que el programa sigui "creïble", fruït del consens dels dos partits i també que l'estructura definida del govern permeti "treballar còmodament", assenyala Salmerón. Si això no és possible, només els quedarà passar a l'oposició, un escenari que "els sabrà molt de greu", segons el cap de llista d'ICV però que tampoc "passaria res".