CiU de Platja d'Aro buscarà assolir majoria però ja alerta que no oblida la moció de censura

L'alcaldable Joan Giraut assegura que parlarà amb tots els partits en els propers dies

El dibuix que han deixat les eleccions municipals a Platja d'Aro no deixa lloc per al dubte. CiU, amb vuit regidors dels disset que té el ple, ha guanyat les eleccions i s'ha quedat a un pas d'aconseguir majoria al consistori. El PSC s'ha quedat amb sis representants, seguit d'ERC, el PP i ICV, que n'obtenen un cadascun.

Tot i que encara no s'han engegat converses, Giraut ja avança que la seva voluntat és segellar un pacte que li permeti governar amb majoria. I això passa per entendre's amb un dels tres partits que han obtingut un regidor: ERC, el PP i ICV.

De totes maneres, a priori sembla que ERC és qui surt més ben posicionat. I és que tant el PP com ICV l'any 2009 van donar suport a la moció de censura capitanejada pel PSC, que va treure Giraut de l'alcaldia.

"Nosaltres no podem obviar que hi va haver una moció de censura, i aquest és un fet que ens va doldre políticament", admet Giraut, fent un toc d'advertiment. De totes maneres, però, l'alcaldable no tanca encara la porta ni al PP ni a ICV. "Mirem en clau de present i de futur, i el que es planteja ara són les millors opcions per al municipi; per això, decidirem més endavant", concreta.

Això sí, d'entrada una entesa amb el PSC està totalment descartada. "Jo crec que tal com ha quedat l'aritmètica de les possibilitats aquesta opció no és la prioritària", ha dit Joan Giraut.

El candidat de CiU avança que en els propers dies parlarà amb tots els partits per veure quines són les complicitats i les divergències, i intentar tancar un pacte. De totes maneres, però, si no hi ha entesa, Joan Giraut no descarta governar en solitari.

"Si per aquest camí les coses no van bé ja coneixem totes les alternatives de govern", indica Giraut, fent referència a la seva àmplia trajectòria política. I conclou: "Ens interessa anar a buscar el millor govern possible per a Platja d'Aro".

ERC s'hi posa bé

L'alcaldable d'ERC, Estel Rodríguez, admet que està a l'expectativa que CiU mogui fitxa i la convoqui per reunir-se. Rodríguez no tanca la porta a tancar un acord, fins i tot s'hi posa bé i l'arriba a definir de "viable", però també assegura que no s'ha parlat de res.

"Nosaltres ho volem, però fa falta veure com avancen les converses", explica Rodríguez. L'alcaldable, però, també diu que si entren al govern no voldran que la seva feina "quedi diluïda", i que per això "anirem a la trobada amb una sèrie de prioritats i d'àrees que ens agradaria agafar, i les exposarem".

Per la seva banda, el candidat del PP, Peter Kosildo, diu que la situació d'aquest 2011 és molt diferent a la que es va viure el 2009, any en què el seu predecessor, Antonio Cano, va donar suport a la moció de censura. "Jo no tinc cap inconvenient a parlar amb Joan Giraut per mirar d'entendre'ns; ara, primer ens hem de reunir i parlar, perquè encara no hi ha res obert", conclou.