Vuit mesos de retirada de carnet i 720 euros de multa per a l'alcalde de Mont-ras per conduir begut

El batlle va donar positiu amb una taxa de 0,74 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire aspirat

La nit de dilluns passat, una patrulla de Mossos d'Esquadra que circulava per la C-66 va veure un cotxe que anava per la carretera amb una lentitud excessiva. Eren cap a les dues de la matinada, i tots dos vehicles es trobaven a l'alçada de Palafrugell. El cotxe el conduïa l'alcalde de Mont-ras, Manel Montalbán (CiU). Quan la patrulla li va fer l'alto, l'alcalde es va aturar al voral de la carretera. Després d'una breu conversa, els agents van decidir fer-li la prova d'alcoholèmia, perquè van veure que Montalbán podria haver agafat el volant begut.

El resultat no va deixar lloc a dubtes. L'alcalde va donar una taxa de 0,74 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire aspirat. Aquesta taxa triplica la legalment permesa –que és de 0,25 mg/l- i suposa una infracció penal. Tot i que l'alcalde no va acabar detingut, els agents sí que li van imputar un delicte contra la seguretat en el trànsit i se'l va citar per a un judici ràpid a la Bisbal d'Empordà.

Aquest matí, l'alcalde s'havia de presentar a un quart de dotze al Jutjat Penal 3 per a la celebració de la vista. Manel Montalbán ha arribat a l'edifici judicial pels voltants de les onze, acompanyat del seu advocat, Xavier Rubau, i alguns familiars. L'alcalde ha entrat als Jutjats amb serenor, aliè a les càmeres que hi havia. 'No he d'amagar res', ha dit.

Poc menys de cinc minuts

Després d'una estona d'espera als passadissos, al final no ha calgut celebrar vista. S'ha arribat a una conformitat i, en poc menys de cinc minuts i després d'una trobada amb el jutge, l'alcalde ha sortit amb una condemna sota el braç. Mentre marxava amb pas ràpid pel carrer, s'ha limitat a dit: 'Ho hem pactat'.

En total, el jutge ha condemnat Montalbán a pagar una multa de sis euros diaris durant quatre mesos, i li ha retirat el permís de conduir durant el doble d'aquest temps. L'alcalde de Mont-ras ha estat condemnat per un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol.

Manel Montalban, que havia estat alcalde de Mont-ras durant dotze anys, va perdre l'alcaldia del municipi baixempordanès a les passades eleccions municipals. El novembre del 2008, però, la va tornar a recuperar gràcies a una moció de censura, que va comptar amb el suport d'una regidora no adscrita, que anteriorment havia abandonat el govern. Fins aleshores, l'alcaldessa del municipi havia estat Mercè Català (Mont-ras al Cor).