Veray reivindica que CiU ha de pactar amb el PP a Girona per garantir 'un govern fort'

La popular demana a Puigdemont que "escolti els votants" que han convertit el partit en tercera força

"Creiem que Girona necessita i es mereix un govern fort i estable i això no ho proporciona un equip de deu regidors", ha manifestat contundent l'alcaldable del PP a Girona, Concepció Veray. Per a la líder popular, els resultats del partit el passat diumenge -va guanyar un regidor i és la tercera força més votada- són "un missatge de canvi" dels ciutadans. Veray interpreta que els gironins han fet de CiU la llista més votada però que han enviat un altre missatge fent que el PP passi de cinquena a tercera força. "Han reculat totes les forces d'esquerres del tripartit i la centre-dreta avança", ha reflexionat la líder popular que demana a CiU que "sàpiga interpretar els resultats".

Per això, Veray ha demanat que Puigdemont que repensi la seva decisió de governar en minoria a Girona "pel bé de la ciutat". "Governar l'ajuntament no és governar la Generalitat, aquí qualsevol decisió ha de passar pel ple", ha dit Veray que tem que deu regidors al govern i quinze a l'oposició faci que la ciutat no avanci a bon ritme. "Necessitem un govern amb majoria qualificada i que no tingui problemes d'estabilitat", ha defensat.

El PP entén que CiU ha de capitanejar el consistori i ha de liderar el govern però Veray remarca que la federació nacionalista, amb deu regidors, no té una majoria suficient per governar. El guanyador de les eleccions, Carles Puigdemont, ha declarat que vol governar en minoria però amb un "pacte permanent" amb la resta de grups. Veray ha valorat aquesta postura hi ha dit que no concep un pacte permanent amb la resta de grups quan CiU no vol començar pactant el govern. "No es tractarà d'un pacte permanent sinó puntual per a cada acord que passi pel ple", ha criticat Veray. Encara no hi ha hagut converses formals entre les dues formacions.