La UdG manté l'oferta de màsters per al proper curs acadèmic tot i el context de retallades

La rectora considera que si s'aconsegueix que la tisorada baixi als 6,5 MEUR "no hi haurà risc per a la qualitat ni el futur" de la universitat

Amb el manteniment de l'oferta de màsters per al curs vinent Geli ha volgut llençar un "missatge", que és que tot i la retallada s'intenta buscar "la manera de tirar endavant amb els mateixos programes, projectes i nivell de qualitat". Així mateix, ha remarcat que els estudis de segon grau és probable que s'hagin de reajustar en el marc del sistema català, especialment en aquelles universitats on l'oferta de graus i la de màsters no és tan equilibrada com a la UdG.

La rectora ha volgut remarcar que la universitat gironina ha estat "molt prudent" en les seves despeses, de manera que ha anat oferint els estudis que "el territori necessitava", amb un desplegament "molt ajustat i assenyat". Tot i això, és conscient que hauran de respondre les demandes de la Generalitat i ho intentaran fer ajustant "les despeses excessives", i no pas retallant aspectes "que traguessin qualitat". En resum, Geli ha explicat que les negociacions estan "avançant", però "no està resolt del tot". La data límit per resoldre-ho serà d'aquí "quinze dies o tres setmanes", quan la Generalitat hagi de presentar el pressupost, ha recordat la rectora.

Entre ahir i avui la rectora s'ha reunit amb el personal d'administració i serveis, el personal investigador, i avui al migdia té previst trobar-se amb els representants dels estudiants.

Un total de 57 màsters

La rectora ha fet aquestes declaracions en la presentació de l'oferta de màsters per al curs vinent. Es tracta de 41 màsters oficials més setze de propis. Dinou d'aquests són interuniversitaris, de manera que "apleguen el millor de cada universitat", segons Geli. D'altra banda, d'aquests màsters, cinc seran totalment en anglès. Pel que fa als setze màsters propis, s'imparteixen des de la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació. Quant al número d'alumnes, aquest any s'han matriculat als màsters 700 estudiants, i esperen augmentar la xifra els anys vinents, tot i que sense previsions concretes. Al voltant d'un 20% d'alumnes són estrangers, però la intenció de la universitat és que augmenti aquest percentatge.

La primera Fira de Màsters

Per donar a conèixer l'oferta aquest any es fa per primer cop la Fira de Màsters, que tindrà lloc dijous vinent, 26 de maig, davant de la Biblioteca de Montilivi, de dotze del migdia a sis de la tarda. D'altra banda, també com a novetat d'aquest curs, s'ha creat una comissió de qualitat per garantir que s'ofereix el nivell adequat.