CiU de Lloret descarta un pacte amb MILLOR i diu que vol tenir converses amb la resta de grups

L'alcaldable, Romà Codina, tampoc descarta governar en solitari

La irrupció de MILLOR -amb sis regidors- a l'Ajuntament de Lloret de Mar ha deixat astorats la majoria de partits. És cas de CiU que reconeix que hi ha hagut un vot de càstig a la federació nacionalista, que només ha tret un regidor més que MILLOR, liderat per Marc Fuertes. Malgrat que el cap de llista, Romà Codina, ha dit que encara no ha iniciat converses per formar govern, ja ha descartat que CiU pacti amb MILLOR. De fet, ha dit que no hi pensen ni parlar.

"No pactarem de cap de les maneres amb una persona que ha difamat l'alcalde i d'altres regidors i que està imputat per la justícia", ha dit Codina que assegura que "seria una falta de respecte" per al seu electorat. Codina ha dit que creu "fermament" en la Justícia i que Fuertes "haurà de respondre davant dels jutges" pels butlletins que ha editat aquests darrers mesos amb acusacions a membres del govern. "És el seu problema, ja s'arreglarà", ha dit Codina.

El cap de llista de CiU ha reconegut que encara no ha iniciat cap moviment per formar govern però ha dit que la seva intenció és parlar amb tots els grups. "Ara en calent no vull dir res, volem deixar passar uns dies per meditar una decisió", ha dit Codina que no s'ha aventurat a avançar cap possible aliança. La tercera força més votada a Lloret ha estat el PSC que ha obtingut quatre regidors. Codina ha reconegut que amb el candidat, Joan Bernat, hi ha una relació "molt cordial" i que durant la campanya hi ha hagut "molt respecte".

Entre les opcions possibles, Codina també ha reconegut que podrien governar en minoria tot i que els manquen quatre edils per arribar a la majoria absoluta. "Seria complicat però també bo per a Lloret perquè per aprovar cada projecte caldria l'entesa de tots", ha manifestat Codina que assegura que "acceptarà" el seu paper tant estigui al govern com a l'oposició. "Tant si som al govern com a l'oposició treballarem amb afany constructiu i tota la força", ha dit.