Suspeses les classes a Vila-roja i Font de la Pólvora per amenaces entre famílies

Ensenyament ha enviat els alumnes a casa i a partir de demà un dispositiu policial vigilarà els centres

La tensió entre famílies dels barris de Font de la Pólvora i Vila-roja, a l'est de la ciutat de Girona, feia dies que s'havia traslladat a les portes d'una de les escoles del barri. El director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot, ha explicat que la "tensió s'arrossegava de feia dies" fins al punt que els equips directius de les escoles havien informat al departament dels conflictes que se'n podien derivar.

Per això, aquest matí a primera hora el departament ha demanat a les direccions dels centres que activessin el protocol que tenen per casos de suspensions de classes i s'avisessin totes les famílies. Bayot ha explicat que al migdia ja no hi havia alumnes a cap dels dos centres i que les famílies "han rebut de manera positiva" la decisió preventiva de suspendre les classes.

Malgrat que els incidents s'han succeït els darrers dies davant l'escola de Vila-roja, Bayot ha dit que són centres molt propers i que "estan en constant comunicació" i, per tant, també s'ha decidit aplicar l'anul·lació de les classes a l'escola de Font de la Pólvora. "Hem vist que les amenaces podien acabar amb problemes per als professors i els centres", ha reconegut Bayot.

Demà, policia a les portes de les escoles

Davant aquesta situació, Ensenyament s'ha posat a treballar amb el Departament d'Interior per definir un dispositiu de vigilància a les portes de les dues escoles. A partir de dimarts al matí, agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran durant tota la jornada lectiva perquè les amenaces no vagin a més i que les classes es puguin reprendre amb normalitat.

Bayot ha dit que la presència policial hi serà durant tota la setmana i que després d'analitzarà si cal perllongar el dispositiu. "Volem donar una imatge de normalitat però, si hi ha tensió, la normalitat va acompanyada en aquest cas de la presència policial visible", ha reflexionat Bayot que ha ressaltat que la prioritat ha de ser que els escolars i els equips docents puguin treballar amb garanties.