Un error amb l'escrutini modifica els resultats a Figueres on el PSC perd un altre regidor

ERC recupera un edil i es queda amb dos empatats amb els socialistes

La crisi socialista a Figueres s'ha incrementat aquest matí després de comprovar-se com les dades de l'escrutini publicades ahir pel Ministeri de l'Interior eren errònies. S'havien atribuït un total de 1.591 vots (12,49%) a la formació socialista encapçalada per Pere Casellas quan en realitat en va aconseguir 1.495 (11,77%). D'altra banda els populars de Maria Àngels Olmedo tenien 1.737 vots (13,64%) segons Interior quan a l'hora de la veritat en van captar 1.752 (13,80%). També s'ha detectat un error amb ICV on inicialment se'ls van atorgar 683 vots (5,36%) en comptes dels 645 (5,08%) reals.

A efectes pràctics aquest fet suposa que el PSC baixa un regidor més passant de 3 a 2 i que ERC en guanyi un empatant amb els socialistes. Canet ja va anunciar ahir la seva retirada sense posar encara data al qualificar la derrota de ser un "desastre sense pal·liatius" en declaracions a Tramuntana Televisió mentre que Casellas va comentar que seguiria "endavant" apel·lant a un "projecte nou" amb "nous afiliats" que "entre tots estem disposats a tirar endavant". 

L'error ja es va detectar durant la mateixa nit electoral, però aquest dilluns, per diluir qualsevol dubte, s'ha tornat a repassar l'escrutini de totes les meses electorals. Aquest segon repàs ha confirmat l'error, i les dades modificades ja s'han enviat a la Junta Electoral Central. Serà aquest organisme qui s'encarregarà de ratificar l'escrutini en un termini d'entre una setmana i deu dies.