Investiguen quatre persones per un enfrontament verbal mentre penjaven llaços a Palamós

Tres dels investigats s'han acollit al dret a no declarar

El jutjat d'instrucció 2 de la Bisbal ha citat a declarar com a investigades quatre persones per un enfrontament verbal amb una parella de veïns mentre penjaven llaços grocs a Palamós.

El cas es remunta al 16 de juny de l'any passat quan, segons consta a la denúncia a la qual ha tingut accés aquest diari, una persona que estava penjant llaços grocs al municipi va amenaçar la dona dient-li que "si veia al seu home per allà li tallaria el coll". Segons l'escrit, la dona es va posar "nerviosa" i va començar a tallar alguns dels llaços. Una altra de les persones que n'estaven penjant el van gravar i van penjar el vídeo a diverses xarxes socials.

Aquella mateixa nit, segons els denunciants, la dona estava a casa seva amb el seu home quan va veure un grup de cinc persones que "l'estaven esperant a la porta preparades per gravar la sortida". Segons la denúncia, havien col·locat llaços grocs pel voltant de la casa i en diverses parts del seu domicili com ara la finestra, el desaigua o en punts de subministrament elèctric. Quan ella i el seu home van sortir i van retirar els llaços, els van tornar a gravar i van penjar el vídeo a les xarxes socials.

Unes setmanes després, concretament el 3 de juliol, es va produir un nou enfrontament. Segons consta a la denúncia, pels volts de dos quarts d'una de la matinada, el veí estava retirant llaços a la zona de la rotonda de l'avinguda Catalunya amb dues persones més. "Quan es va quedar sol, es va dirigir cap a ell una persona que va començar a filmar-lo i insultar-lo", relata l'escrit. De nou, aquest vídeo es va penjar a les xarxes socials sota el nom "d'amenaces amb un cúter", perquè el veí en duia un a les mans amb el qual retirava els llaços.

Després de rebre la denúncia, el jutjat va obrir diligències prèvies i va citar a declarar els denunciants, que van ratificar els fets. Aquest dimarts, ha estat el torn dels quatre investigats que van ser identificats per la Policia Local del municipi. Tres s'han acollit al seu dret a no declarar i el quart sí que ho ha fet per aclarir que aquell dia no era al lloc dels fets. La causa està oberta per un delicte de provocació a l'odi.

Segons l'advocat de tres dels investigats, Eduard Galobardes, l'enfrontament no va arribar ni tant sols als insults i que "tot i que se'ls vol atribuir un delicte d'odi, no hi ha proves que ho acreditin". A més, diu que espera que el cas acabi arxivat.

A banda dels investigats, avui també ha comparegut un dels agents de la Policia Local que va participar en les identificacions.

Concentració de suport

A les portes dels jutjats, una cinquantena de persones s'han concentrat per donar suport als investigats amb pancartes on es podien llegir els lemes 'Ni un pas enrere' i 'Ho tornarem a fer'.