CiU governarà la Diputació de Girona en solitari

Els resultats de les eleccions municipals donen al partit una clara majoria absoluta amb quinze diputats

La Diputació de Girona torna a mans de CiU. Després que els resultats de les municipals al 2007 fessin possible que ERC i el PSC sumessin setze dels 27 diputats, i que les dues formacions desbanquessin els convergents del govern de l'ens, aquest 2011 la fotografia que han deixat les urnes no deixa lloc per al dubte.

En total, CiU ha obtingut 105.388 vots i 92 regidors arreu de les comarques gironines. Una xifra que deixa enrere -i molt- els 56.255 vots i 351 regidors assolits pel PSC, i els 42.294 vots i 364 regidors que ha tingut ERC a la demarcació.

Per percentatges, CiU ha obtingut el 36,99% dels vots emesos a la demarcació; el PSC, el 19,75%, i ERC el 14,85%. A la pràctica, això suposa que la federació obté quinze dels 27 diputats i passa a ser la primera força, amb majoria absoluta, a la Diputació de Girona. El PSC obté set diputats, i ERC en passa a tenir cinc. ICV, com ja va passar fa quatre anys, queda fora de l'ens supramunicipal. 

Nou president

Fonts consultades per AraGirona.cat asseguren que una de les persones que més possibilitats tenen d'ocupar la presidència de la Diputació de Girona és l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, que en aquests comicis ha assolit la majoria absoluta amb 9 regidors. En una entrevista ahir a la nit a Ràdio Girona el batlle va explicar que "ara no és el moment per discutir aquestes qüestions" però que estava "obert" a escoltar qualsevol proposta provinent del seu partit.