Els principals candidats de Salt voten amb el dubte de si partits xenòfobs entraran a l'ajuntament

Iolanda Pineda (PSC) i Jaume Torramadé (CiU) es disputen l'alcaldia però cap espera majories àmplies

  • Jaume Torramadé (CiU) votant © ACN
    Jaume Torramadé (CiU) votant © ACN
  • Iolanda Pineda (PSC) votant acompanyada del seu home i la seva filla © ACN
    Iolanda Pineda (PSC) votant acompanyada del seu home i la seva filla © ACN
A les 11 del matí la candidata del PSC, Iolanda Pineda, ha votat al col·legi electoral situat al Silvestre Santaló acompanyada del seu home i la seva filla. Pineda espera que la jornada de votació transcorri sense cap incident i, sobretot, que molts saltencs s'apropin a les urnes. Segons Pineda, una participació alta sempre és una bona notícia. El PSC, que durant aquests darrers quatre anys ha governat a Salt juntament amb ERC, diu que obtenir deu regidors, un més que en el darrer mandat, seria un bon resultat. "Avui en dia les majories àmplies són molt difícils a tot arreu", ha afirmat Pineda.

La fins ara alcaldessa i candidata a la reelecció ha assegurat que la pitjor notícia per Salt seria l'entrada de partits xenòfobs a l'ajuntament. Iolanda Pineda diu que només durant la campanya ja han contribuït a enrarir i tensar l'ambient i que s'han dedicat a difondre mentides. Per això, considera que tenir-los a l'ajuntament amb representació seria molt difícil i convertirien el ple en un lloc de crispació.

Una hora després, Jaume Torramadé, exalcalde a qui Pineda va desbancar en les eleccions del 2007, ha votat a una de les urnes de l'escola la Farga. Poc amic de fer "porres", Torramadé diu que un bon resultat serà qualsevol que els permeti recuperar l'alcaldia de Salt. Segons Torramadé, s'han perdut quatre anys i la població ha empitjorat durant el darrer mandat. Per això, espera tenir prou suport per governar tot i que tampoc creu arribar a la majoria absoluta.

Jaume Torramadé creu que si algun dels partits xenòfobs arriba a l'ajuntament serà perquè alguns saltencs no troben resposta als seus problemes en els partits majoritaris. El candidat creu que si reben prou suport per tenir algun regidor la resta de partits hauran d'analitzar què ha portat fins a aquesta situació. Els dos candidats passaran el dia en família i intentant relaxar-se fins que arribi l'hora de reunir-se a les seus per seguir el recompte de vots.