Detenen un home a Sant Pere Pescador acusat de robar gasoil agrícola

El lladre el van detenir l'endemà per segon cop per un delicte d'atemptat a un agent a la comissaria de l'Escala

Els agents de la comissaria de Roses van saber que s'estaven produint alguns robatoris de gasoil de tipus agrícola a la zona. És per això que, dins el marc de la prevenció i coordinació per evitar aquest tipus de fets delictius, el dia 14 de maig es va dur a terme un patrullatge preventiu. Al voltant de dos quarts de sis de la tarda. diversos agents de paisà estaven patrullant de paisà per la localitat de Sant Pere Pescador quan van veure com un home estava manipulant un bidó de color verd al maleter d'un vehicle i com al costat hi havia una furgoneta aparcada.

Els mossos van veure que l'home mostrava una actitud de vigilància i estava neguitós, de manera que s'hi van acostar amb el vehicle de paisà i el senyal lluminós per indicar la seva presència. L'individu i únic ocupant del cotxe, en veure's sorprès per la policia, va engegar el cotxe i va intentar marxar del lloc. Els agents van interceptar-lo, mentre la furgoneta va poder abandonar el lloc.

En l'escorcoll del vehicle se li van trobar estris que podien ser usats per extreure gasoil com sis bidons de 20 litres de capacitat cadascun amb restes de gasoil agrícola (presenta un color vermellós) a l'interior, un bidó d'igual característiques de 30 litres de capacitat amb 10 litres a dins, una bomba manual allargada amb mànegues i reforçada amb cinta adhesiva per extreure el gasoil, un tornavís, un rotlle de cinta adhesiva negre, un gat hidràulic, una pota de cabra, una escarpa de ferro, una maceta, i una navalla. També se li van trobar 175 euros que tenia dins de la cartera.

Davant les preguntes dels agents l'individu no va poder justificar la procedència del material i va donar respostes contradictòries i incoherents. Els agents també van observar al lloc dels fets diverses bosses de plàstic negres tallades per la meitat, impregnades de forta olor a gasoil i una bassa del mateix líquid al terra que els va portar a deduir que s'estava traspassant el gasoil a la furgoneta que va fugir del lloc. Respecte als diners que se li van trobar estarien presumptament relacionats amb la revenda de gasoil.

Els mossos van deixar sense efecte la detenció a l'espera que l'home comparegui davant l'autoritat judicial quan aquesta ho requereixi.

Segona detenció

L'endemà mateix dels fets, el 15 de maig, segons han apuntat els Mossos d'Esquadra, cap a quarts de set de la tarda Mykhaylo V. va entrar a la comissaria conjunta de l'Escala cridant esvarat, donant cops al mobiliari de la recepció, tombant els bancs d'espera i increpant els agents. A part va donar un fort cop de cap a un mosso que va resultar lesionat lleu. L'home va quedar detingut d'immediat per atemptat als agents de l'autoritat.

El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.