Tossa retorna a la Generalitat les competències d’inspecció i sanció de discoteques i bars musicals

Consideren que la Policia Local no dona abast

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha aprovat retornar a la Generalitat les competències d’inspecció i sanció dels establiments oberts al públic, els espectacles públics i les activitats recreatives sotmesos a llicència municipal i al règim de comunicació prèvia municipal.

En el any 2011, l’ajuntament va acordar assumir aquestes competències, que bàsicament consistien en vigilància de l’oci nocturn, controlar els drets d’admissió de menors, subministrament d’alcohol a menors o portar a terme les corresponents inspeccions en discoteques i bars musicals. Ara, per això, el nou govern municipal considera que aquesta funció no pot ser exercida amb eficàcia i eficiència per part de la Policia Local, que ja desenvolupa suficients tasques.

L’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, explica que “només hi ha 5 municipis en tota la província de Girona que assumeixen aquestes competències –Lloret, Olot, Palafrugell, Salt i Figueres-“ i conclou que “creiem que són els Mossos d’Esquadra els més indicats per portar-les a terme. A més, aquest estiu s’han compromés a tenir una patrulla a Tossa a cada torn”.