Els Mossos d'Esquadra diuen que els reforços policials d'estiu garantiran la seguretat

Els delictes a la Regió Policial de Girona s'han reduït respecte a l'any passat

El delegat territorial del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, s'ha reunit aquest divendres amb els nous caps de les comissaria de Roses, Sant Feliu de Guíxols i Trànsit de Girona. En la reunió s'ha fet pelés que una de les qüestions més rellevants en aquests moments és la manca d'efectius policials a les comarques gironines, tal com ha explicat Casadesús. "Esperem que aquest problema quedi resolt, en part, a l'octubre amb la incorporació dels nous agents de la nova promoció perquè hem passat situacions justes", ha remarcat.

Per la seva banda, el cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer, ha assegurat que els reforços policials que hi haurà a l'estiu a les zones del litoral gironí on sempre hi ha més turisme garantiran la seguretat. "Cal aconseguir majors quotes de seguretat i per aconseguir-ho és important l'increment d'efectius d'estiu i també els que s'incorporaran a l'octubre procedents de la nova promoció", ha destacat Belenguer. Tot i que no ha precisat quina seria la xifra òptima de nombre d'efectius policials, Belenguer ha remarcat que tots els nous agents que arribin a l'octubre ajudaran a garantir la seguretat a la demarcació de Girona.

Belenguer també ha emfatitzat en saber quina és la percepció per part dels ciutadans per conèixer quins són els problemes "reals" de la ciutadania. En aquest sentit, el cap de la Regió Policial de Girona ha destacat la importància que hi hagi relació de treball amb tot tipus d'entitats i un contacte de proximitat amb els ciutadans tan a les ciutats com als municipis més petits.