Enxampen un taxista drogat i un conductor de bus circulant més de 7 hores a l'Alt Empordà

Els han denunciat dins una operació d'estiu dels Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra van denunciar el dia 9 de juliol un home de 46 anys, de nacionalitat romanesa i veí de La Jonquera (Alt Empordà), com a presumpte autor d’una infracció recollida a la Llei de Seguretat Vial.

Els fets van passar a l’estació del TAV de Vilafant on els agents de trànsit estaven fent un control de transport de viatgers, concretament inspeccionaven  taxis i VTC.

Cap a les vuit del vespre els agents van aturar un taxista i, després de comprovar que tenia tota la documentació en regla, li van fer la prova de drogo-alcoholèmia.

En la prova de drogues els mossos van veure que l’home donava un resultat positiu per metamfetamines, motiu pel qual va ser denunciat i un conductor substitut es va haver de fer càrrec del vehicle.

La denúncia li podria comportar una sanció de 1.000 euros i la retirada de fins a 6 punts del permís de conduir.

L’endemà dia 10, en una altra actuació, els mossos van denunciar el conductor d’un autobús de 46 anys i de nacionalitat italiana per excés de conducció ininterrompuda, reduir el descans diari i no efectuar les anotacions obligatòries a l’aparell tacògraf.

Els fets van tenir lloc el mateix 10 de juliol a l’autopista AP-7, al seu punt quilomètric 6.5, al seu pas per la Jonquera, on els agents de trànsit estaven fent un control de transports de viatgers.

Cap a tres quarts de deu del matí els agents van aturar un autobús de línia regular entre Itàlia i Espanya. Després d’identificar el conductor, els mossos van detectar un seguit d’infraccions administratives, entre les quals la més greu conduir ininterrompudament més de 7 hores, quan el màxim són 4 hores i mitja.

Els policies van immobilitzar el vehicle, per aquest motiu un altre autocar de la mateixa empresa, que circulava correctament, es va fer càrrec dels 36 passatgers i van poder continuar el viatge.

Les actuacions s’emmarquen dins dels diversos controls que el grup de transports de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona fan en època estival per tal de detectar infraccions per part dels conductors de transports de viatgers.