Maluma inaugura Cap Roig transformant les grades en una gran pista de ball

L'artista va protagonitzar l'arrencada més espectacular de la història del festival

El colombià Maluma, icona internacional del trap que compta als seus fidels per legions com confirmen els seus més de 44 milions de seguidors a instagram, va enlluernar ahir al públic del Festival Jardins de Cap Roig en la inauguració d'aquest certamen com pocs abans ho havien fet.

Els organitzadors van escollir a aquest artista confiant en que protagonitzaria la millor arrencada possible. A Maluma se'l va veure sortir també convençut que l'escenari de Cap Roig, aquesta joia envoltada de jardins entre el mar i el castell que el coronel rus Nicolai Woevodsky li va construir a l'aristòcrata russa Dorothy Webster, li anava com un guant.

D'entrada, declaració d'intencions amb "Mala Mía" després d'un vídeo d'introducció per deixar clar que el colombià anava a tirar la casa per la finestra. Després, "Corazón" el tema en el qual va col·laborar el brasiler Jhama, el "Vente pa'cá" publicat el 2016 a mitges amb Ricky Martin i, a manera de rampa d'enlairament, "Chantaje" de la també colombiana Shakira.

Amb tot, no hi havia tema que el públic, enfervorit des del començament del concert, no se sabés i Cap Roig va acabar en l'estrena de la seva edició de 2019 convertit en gegantina pista de ball. Mentrestant, Maluma anava desgranant cançons i envoltant-se de aquest aura que l'ha portat a col·laborar amb grans de la música, també últimament amb la nord-americana Madonna. El colombià ha mostrat taules i ningú diria després de veure l'actuació de Cap Roig que té tot just vint anys i que la seva carrera està encara lluny d'arribar al més alt.

El cantant s'ha acostumat a rebre elogis, també crítiques per les seves lletres i vídeos pujats de to, i a ser reconegut amb premis com el Grammy Llatí que va obtenir pel seu àlbum "F.A.M.E.". I per pujar la intensitat, en aquest auditori al costat del Mediterrani s'ha envoltat de la il·luminació que utilitza davant grans aforaments per provocar una catarsi col·lectiva que va arribar, després d'una sèrie de temes tocats en acústic que van incloure el "Creeme" en què es va ajuntar amb Karol, i després temes més reggaetoneros.

Totes les franges d'edat ballaven al ritme de Maluma, que enllaçava coreografies des de l'escenari acompanyat de dotze ballarines. L'artista va elogiar la "intimitat" d'un festival d'aforament reduït, encara que va assegurar que se sentia com si estigués "davant 15 o 20.000 espectadors" i es va declarar feliç per ser aquest el penúltim concert de la gira europea i per veure prop el retorn a casa. Per acabar i després d'enlluernar al públic amb vídeos, efectes i canvis de vestuari, "Carnaval" i, en els bisos, abraçada inclòs del pare de Maluma al seu fill, "FelicesLos4", que va tancar el primer dels vint concerts que acull aquest estiu Cap Roig. El torn per avui dissabte és per Nile Rodgers & Chic i, la setmana següent, per a un mite com el exPolice, Sting, en l'arrencada d'una allau d'artistes internacionals.