A presó un home per estafar 41.000 euros robant targetes de crèdit a l'Alt Empordà

Les aconseguia a través del mètode de l'Scalping

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 6 de juliol un home, de 38 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a Marseille (França), com a presumpte autor de dotze delictes d’estafa bancària. 

Els fets es remunten al setembre del 2018 quan agents de la comissaria de Roses van rebre diversos avisos i denúncies per estafes comeses amb el mètode de l’Scalping en diverses entitats bancàries de l’Alt Empordà.

El modus operandi era sempre el mateix: seleccionaven les víctimes entre gent d’edat avançada, preferiblement estrangers, els abordaven quan operaven en caixers automàtics i els despistaven per aconseguir que teclegessin el PIN del la targeta davant seu. Tot seguit, els hi sostreien la targeta i feien creure a les víctimes que s’havia quedat encallada dins el caixer.

Finalment, els explicaven que el primer dia feiner, quan obrissin l’entitat bancària, podrien recuperar la seva targeta. D’aquesta manera, els estafadors podien fer ús de la targeta sostreta durant tot el cap de setmana, realitzant compres i extraccions a diferents caixers fins que s’exhaurien els diners.

Normalment els estafadors, que podien actuar en solitari o en un grup reduït de persones, realitzaven tots els moviments fraudulents amb les targetes sostretes a territori francès.

Al detingut se l’acusa de l’autoria de 12 estafes, comeses a Roses, Empuriabrava i l’Escala des del setembre del 2018 fins a dia d’avui, amb les quals va aconseguir estafar 41.000 euros. La investigació no es dóna per tancada a l’espera de detenir els altres membres de la banda i esbrinar si el detingut pot estar relacionat amb altres casos similars.

El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 8 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar l’ingrés a presó.