ERC de Sant Gregori denuncia que l'alcalde s'ha apujat el sou de forma ''desproporcionada''

L'increment és d'un 16,8%

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la CUP a l'Ajuntament de Sant Gregori ha criticat avui que l'alcalde del municipi, Joaquim Roca (JxCAT), s'ha incrementat el sou en un 16,8% durant els pròxims dos anys.

En aquest sentit, passarà de cobrar 1.322,66 euros mensuals (bruts) a un net de 1.195,45 euros nets per una dedicació parcial de 30 hores setmanals a 1.250 euros nets el 2020 i de 1.400 euros el 2021.

D’aquesta manera, l'alcalde va al·legar que considerava que aquest augment de la seva retribució era una mesura justa i raonable atesa la disponibilitat i les tasques que li comporten el seu càrrec, així com justificada d'acord amb la "valorització dels llocs de treball del personal municipal". Una valoració amb la qual no hi estan d'acord els membres de l'oposició. Els arguments d’Esquerra Republicana de Sant Gregori per a votar en contra fou que el lloc que ocupa Roca és, al seu entendre, el propi d'un càrrec electe, no d'un lloc de treball comú. Donada aquesta circumstància, asseguren que tampoc es pot comparar la seva retribució amb els resultats d'una valorització de llocs de treball de l'Ajuntament. Finalment, les xifres econòmiques facilitades no són xifres brutes, de tal manera que no es pot determinar l'import total de la retribució que realment haurà de suportar l'Ajuntament.

"La pujada substancial de la retribució, la forma en què s’ha presentat, la nul·la justificació de la mateixa, i l’opacitat dels comptes públics, delaten el quin serà el tarannà de l’equip de govern i de l'alcalde durant el mandat que acabem d’iniciar. És irrespectuosa amb el contribuent, continuista en qüestions d’opacitat, i més irresponsable en qüestions d’ètica política", han reblat els republicans.