Malaveïna viu un dolç vespre de maridatge i mestissatge amb Chicuelo i Mezquida

La presentació de "No hay dos sin tres" anava acompanyada de vins de Peralada

  • Jordi Ribot / Iconna
    Fotos: Jordi Ribot / Iconna
  • Jordi Ribot / Iconna
    Fotos: Jordi Ribot / Iconna

La Finca Malaveïna de Garriguella (Alt Empordà) va tornar a ser escenari ahir d'un capvespre màgic amb la presentació del disc "No hay dos sin tres" de Marco Mezquida i Chicuelo en el marc del Festival Castell de Peralada. Unes dues centes persones van poder escoltar un treball que combina flamenc, jazz i fins i tot música popular amb una versió de la "Santa Espina" que pica l'ullet a la sardana.

Aquest mestissatge musical combinava alhora amb el maridatge dels vins i caves Peralada. Una selecció que s'iniciava a la recepció amb una copa de cava Stars (brut) i continuava al llarg del concert amb un Finca Malaveïna collita del 2016 que es rematava amb el Peralada EX EX, un cabernet souvignon amb merlot i garnatxa veremat el 1998 i embotellat el 2001 que forma part d'una edició limitada amb només 3.511 ampolles.

Atmòsfera

La idea de combinar música i vi no és novetat en els festivals altempordanesos però la manera en que Peralada ho executa amb el cicle de concerts a Malaveïna ho eleva a un nou nivell. Sens dubte millora de llarg l'oferta dels seus competidors, no només per la qualitat del beuratge, sinó també per l'atmosfera que es genera. L'objectiu dels concerts a la finca no és el de guanyar diners amb les consumicions sinó la de gaudir d'una estrena musical en un paratge de 19 hectàrees ple de vinyes mentre el sol de capvespre cau lentament.

La vetllada, cuidada fins al darrer detall, també posa a disposició dels assistents un servei d'autobusos llançadora des de Peralada. Tota una declaració d'intencions per part dels organitzadors que permet a tots els assistents gaudir del maridatge sense preocupar-se de la conducció. L'esdeveniment, que comença a les 19h, finalitzava dues hores més tard amb el retorn al poble.

Mezquida repeteix avui a Finca Malaveïna interpretant a Ravel mentre és acompanyat per percussionista Aleix Tobías i del cel•lista Martín Meléndez. Encara queden entrades a la venda.