Pacte entre ERC i la CUP a Castelló d'Empúries per assolir la majoria absoluta

Salvi Güell destaca que l'acord avala els resultats del 26-M

  • Foto del nou equip de govern de Castelló d'Empúries. ACN
    Foto del nou equip de govern de Castelló d'Empúries
    Fotos: ACN
  • L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, i el cap de llista de la CUP, Joan Basí, encaixant les mans. ACN
    L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, i el cap de llista de la CUP, Joan Basí, encaixant les mans
    Fotos: ACN

ERC i la CUP han tancat un acord de govern a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), que els permet assegurar-se la majoria absoluta al consistori. L'alcalde, Salvi Güell, assegura que després del ple d'investidura van intensificar les converses amb els cupaires, a qui veien com a "força prioritària" per segellar el pacte.

Güell també diu que l'acord avala els resultats del 26-M, perquè els castellonins van apostar obertament "per un govern d'esquerres republicà i independentista, que posi les persones i la cohesió social al capdavant de les polítiques".

Per la seva banda, el cap de llista de la CUP, Joan Basí, ha destacat que el pacte sorgeix de la voluntat que Castelló d'Empúries no tingui "un govern continuista sinó que s'engeguin polítiques rupturistes".

L'acord, del qual ja en deriva el cartipàs, estableix per exemple que s'apostarà per municipalitzar aquells serveis públics dels quals la concessió acabi aquest mandat (com la zona blava), que es reforçarà el Servei d'Ocupació Municipal, que es dinamitzarà el centre històric o que l'Ajuntament tindrà "un paper proactiu i inequívoc cap a la República Catalana".