Detinguda per intentar robar un rellotge de luxe abraçant un home a Torroella de Montgrí

La joia valia 8.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 26 de juny, a Torroella de Montgrí, una dona de 21 anys, de nacionalitat romanesa i veïna de Barcelona, com a presumpta autora d’un delicte de furt en grau de temptativa.

A primera hora de la tarda del passat 22 de juny els mossos d’esquadra d’aquesta comissaria van rebre l’avís que un home havia estat víctima d’un intent de furt del seu rellotge de polsera d’alta gamma valorat en 8.000 euros.

Els fets van succeir quan la víctima circulava amb el seu vehicle per la carretera de la Gola del Ter de Torroella de Montgrí. Durant el trajecte va detectar un vehicle, conduït per una dona, que el seguia durant tot el recorregut.

Quan la víctima va estacionar el vehicle al garatge del seu edifici, es va adonar que la dona que el seguia també havia entrat al portal de casa seva.

Amb el pretext i l’excusa d’on podia localitzar una adreça, la dona va insistir que li havia de donar la mà en senyal d’agraïment per una suposada ajuda. Mentre li donava la mà, se li va acostar de manera íntima fent-li una abraçada i es va oferir com a acompanyant o  parella. L’home es va apartar i va comprovar que li havia obert la corretja del rellotge amb la clara intenció de sostreure’l. Davant aquesta acció, la va fer fora de la finca i va trucar els mossos.

Quatre dies després, el Grup de Delinqüència Urbana  va localitzar un vehicle, ocupat per una parella, que circulava de forma imprudent pel municipi de Torroella de Montgrí. Els agents van veure que circulava molt enganxat a un vehicle d’alta gamma, fent avançaments de forma continuada i amb girs inesperats.

Per aquest motiu, van interceptar-lo a la carretera GI 641, al terme municipal de Torroella de Montgrí, i van identificar i escorcollar els dos ocupants, un home i una dona.

Tot seguit, van comprovar que la dona identificada era l’autora del furt en grau de temptativa comès dies enrere.

La detinguda, a qui li consten antecedents per fets similars, serà citada properament per declarar davant l’autoritat judicial competent.

Els mossos aconsellen estar alerta per evitar les distraccions provocades per estranys com ara el sistema de l’engany de l’abraçada on s’aprofita el contacte físic per sostreure el rellotge, joies, el telèfon mòbil o la cartera. Els lladres utilitzaran argúcies com ara demanar alguna informació, adreça o una signatura per aprofitar la distracció de la víctima. Recomanem no fer confiança a les persones desconegudes. Cal estar atent que ningú ens segueixi fins a casa i vulgui entrar al vestíbul de l’edifici o dins la finca amb qualsevol excusa.