Nadal diu que CiU no pot governar Girona perquè 'pararà el motor' de la UdG, el Trueta i l'Aeroport

L'exalcalde de Girona assegura que la universitat és "el valor afegit més gran" que ha tingut la ciutat en els darrers 20 anys

Nadal ha aparegut a poques hores de finalitzar la campanya electoral a Girona per deixar un missatge als electors. L'exalcalde de Girona ha dit que el pròxim diumenge hi ha dues opcions de vot: o triar la candidatura de Pia Bosch que té "un lideratge clar i un projecte de futur"o d'altres candidatures "que sembla que s'apunten a parar motors". Per Nadal, una societat en crisi "necessita tenir tots els motors engegats per generar activitat" i, per això, ha dit que el futur Ajuntament de Girona haurà de ser "ferm i fort" en la defensa del que creu són els tres motors de la ciutat: la Universitat de Girona, l'aeroport i el nou Hospital Josep Trueta.

El portaveu del PSC ha estat especialment ferm en la defensa de la universitat i ha dit que ha estat "el valor afegit" més gran que ha tingut la ciutat en els darrers 20 anys. A més, Nadal ha reflexionat entorn a la repercussió econòmica, cultural i social que té la universitat a Girona. Per exemple, ha parlat del lloguer de pisos i places de residència que ocupen els estudiants, de l'activitat cultural que desenvolupen i els productes culturals que consumeixen, de l'impacte en la restauració que tenen els 12.000 estudiants o de "la capacitat de retenir coneixement" que suposa impartir cursos, màsters i tenir centres d'investigació o el mateix Parc Científic i Tecnològic. Per això, ha assenyalat el compromís del PSC de "donar vida a la universitat" i el compromís de defensar "la seva identitat i singularitat".

Nadal també ha fet una valoració de la campanya a Girona i ha remarcat el programa i els "valors i atributs" de la candidatura de Girona. "El programa de la Pia Bosch és el que té més ambició de futur, el que defineix estratègies per a l'àrea urbana i el que proposa de manera immediata un Pacte per Girona", ha manifestat Nadal que assegura que no troba als altres programes electorals "una línia constructiva i de futur com la del PSC". La candidata, Pia Bosch, també ha remarcat que el PSC "ha volgut fer una campanya propositiva" i que no ha entrat "a les voluntats d'atac d'altres partits".

Preguntat sobre les paraules del president Artur Mas que va afirmar dimecres que el "monopoli socialista a Girona té noms i cognoms" -en referència a l'exalcalde Nadal del qual va dir que era com un "pop amb tentacles per a tot arreu"-, Nadal ha recordat que "sector amplis de votants de CiU" han estat els que han fet alcalde un candidat socialista durant 32 anys. "Crec que Mas tira pedres sobre la teulada dels electors de CiU", ha manifestat.