La gironina amb millor nota a la selectivitat: ''Sabia que m'havia anat bé, però no tant''

Júlia Ibañez ha tret un 9,8 i vol estudiar enginyeria biomèdica

La Júlia Ibáñez, de 17 anys i estudiant de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona, és l'alumne que ha tret la millor nota de selectivitat a comarques gironines. S'ha quedat només a una dècima de la millor nota de Catalunya, que ha sigut un 9,9.

Aquesta tarda encara no s'ho acabava de creure. "Sabia que m'havia anat bé però no m'esperava una nota tan alta", admetia amb un somriure que no podia esborrar de la cara.

Explica que per arribar fins aquí ha calgut ser molt constant amb els estudis. "Ho he sigut des de petita i a batxillerat igual, amb els deures i tota la feina", ha afegit. Aquests esforços li permetran cursar la carrera que volia, enginyeria biomèdica a la Universitat de Barcelona. I aquest estiu ho té clar. No tocarà un llibre i ho combinarà amb la seva primera feina.

Per arribar fins aquí, han calgut mols esforços. Partia d'una mitjana de batxillerat de 9,81. "No diré que no he treballat; he sigut molt constant des de petita i a batxillerat igual; i pas a pas he arribat aquí", afegia amb un somriure que no se li ha esborrat durant tota l'entrevista.

Quan se li pregunta per la feina que voldria fer en un futur, admet que no ho sap encara. El que sí que té clar és que li encanten els números i especialment la biologia. En aquest últim any, a més, ha descobert que també li atrauen molt les matemàtiques i la física i per això vol estudiar aquesta carrera que ho combina.

Fins al setembre, però, no pensa tocar ni un llibre. A banda d'estar amb els amics i de fer atletisme, aquest estiu també treballarà a l'Estartit (Baix Empordà) en una empresa de cara al públic en el que és la seva primera feina.

Aquest any, 33.944 estudiants es van presentar a les proves que es van fer del 12 al 14 de juny.