Roser Marcé torna a dissenyar per a homes després de 15 anys

La dissenyadora serà present demà a Girona per un pop-up shop

La dissenyadora de moda Roser Marcé, reconeguda internacionalment pels seus treballs, serà a Girona aquest dijous dia 27 de juny. Per tercer cop comptarà amb un pop-up shop, una botiga efímera amb vendes a molt curt termini que se situarà a l’Hotel Ultonia de Girona, situat a Gran Via de Jaume I, de les 12 del migdia a les 8 del vespre. Marcé presentarà la seva col·lecció d’estiu de roba de dona i la de camises d’home, després de 15 anys de no crear cap model masculí.

D’entre les novetats que mostrarà la pionera del prêt-à-porter hi ha una nova col·lecció de cinc camises d’home on el tret diferencial és en el coll, ja que estan confeccionades amb la idea de poder-se vestir sense ni corbata ni corbatí. Marcé, que ha aconseguit reconeixement mundial en disseny amb peces còmodes i pràctiques, no ideava roba masculina des de 2004: “La roba d’home m’agrada molt i he decidit recuperar-la aprofitant que estem muntant la botiga online”, explica la dissenyadora penedesenca, que va fundar la seva marca el 1970.

Seguint el concepte androgynous style, aquesta col·lecció de camises blanques les podran vestir tant homes com dones. Només es podran adquirir a través del seu web www.rosermarce.net a partir de finals d’any, però estaran exposades en el pop-up shop d’aquest dijous a Girona.

El pop-up shop de Roser Marcé ha tingut molta bona acceptació els darrers anys a Girona, on la dissenyadora catalana manté relació amb artistes de la ciutat i de la demarcació. A la botiga efímera de Girona s’hi podrà trobar la col·lecció d’estiu de la seva línia prêt-à-porter amb roba per a dona: vestits, vestits-jaqueta, pantalons i bruses, entre d’altres.

Els Jocs Olímpics Barcelona 92

Marcé ha estat definida com a dissenyadora amb un segell «clàssic amb twist», amb roba portable i amb elements diferencials. En les seves col·leccions recull les últimes tendències en moda femenina, però hi aplica un estil totalment personal que, combinat amb un teixit de qualitat, confereixen a cada peça un segell identificatiu particular. Les seves pautes de disseny i producció són la qualitat dels teixits, una confecció meticulosa i una cura pels detalls que converteixen les peces en quelcom especial.

Roser Marcé ha estudiat tall i confecció, art, pintura i disseny i té botiga fixe a Barcelona, al carrer Rosselló 198. En la seva carrera professional ha rebut diversos premis i reconeixements i se la va arribar a conèixer com la Coco Chanel catalana. Va fundar l’associació Gaudí de moda a Barcelona i va participar amb els seus dissenys a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992.

Amb més de 45 anys en el món de la moda, Marcé és una dissenyadora reconeguda a nivell internacional i compta amb clients a Londres (magatzems Harrods), Japó, els Estats Units, França, Holanda, Bèlgica, Itàlia o Escandinàvia. En els darrers anys ha ampliat el seu camp en el disseny amb vestits de núvia i amb peces personalitzades d’alta costura. Pels Mundials de 2013 va dissenyar el banyador de l’equip espanyol de natació sincronitzada.