Jordi Merca actuarà a Salt per recollir fons per l'Oncolliga

Serà el 30 de juny a les set de la tarda

El monologuista badaloní Jordi Merca portarà el pròxim 30 de juny (19.00 h.) el seu espectacle d’stand-up “Yo sobreviví a la EGB” al Teatre de Salt amb l’objectiu de recollir fons per ajudar els malalts de càncer a través dels serveis que ofereix la Fundació Oncolliga Girona.

L’espectacle, que ha tingut un gran èxit de públic a Barcelona (146 funcions i més de 42.000 espectadors), trasllada els espectadors a la dècada dels 80 d'una manera divertida i nostàlgica, barrejant anècdotes escolars, improvisacions i bona música en directe d’Ivan Vilches. Es tracta de la primera funció benèfica que Merca fa d’aquest espectacle, estrenat fa un any i mig, i les entrades ja estan exhaurides des de fa dies.

La iniciativa va sorgir de Femi Montero, afectada de càncer i autora del blog “La esencia de vivir”, qui després d’assistir a una de les funcions de “Yo sobreviví a la EGB” a Barcelona, es va posar en contacte amb Jordi Merca per Facebook per proposar-li fer una funció a la seva vila amb finalitats benèfiques. “Ella no tenia gaires esperances que li fes cas, però jo vaig veure que era una cosa seriosa i m’hi vaig llençar de cap”, explica Merca, que assegura que tant ell com el músic que l’acompanya estan molt il·lusionats de poder actuar per aquesta causa.

Aquesta no és la primera col·laboració de Femi Montero amb l’Oncolliga, entitat per a la qual ja ha organitzat altres activitats solidàries, com ara un concert d’El Último Tributo, banda d’homenatge a El Último de la Fila, a La Mirona, o la venda de diferents productes de marxandatge (bolígrafs, galetes, clauers..) en comerços de Girona i Salt. Sobre aquesta última iniciativa amb Jordi Merca, assegura que “fa temps que tenia ganes d’organitzar alguna cosa que fes riure, perquè crec que l’humor és una gran teràpia, no només per a les persones malaltes, sinó per a tothom”. “Penso que riure és molt necessari en aquests moments en què tots vivim el dia a dia a cop de rellotge, veient passar la vida. Estic segura que aquest show ens ajudarà a desconnectar una estona i a deixar-nos anar tot recordant moments divertits de la nostra infància”, ha afegit.