El temps respecta l'inici de la 55a edició del Girona Temps de Flors

L'accés a Sant Lluc, les Sarraïnes i els Banys Àrabs ha generat cues de més de trenta minuts

  • La Coral Geriona en un moment de la seva actuació a l'església de Sant Pere de Galligants © M. Estarriola
    La Coral Geriona en un moment de la seva actuació a l'església de Sant Pere de Galligants © M. Estarriola
  • Centenars de persones feien llargues cues per accedir als llocs més emblemàtics © M. Estarriola
    Centenars de persones feien llargues cues per accedir als llocs més emblemàtics © M. Estarriola
  • Acte inaugural de la 55a edició de Girona Temps de Flors © M. Estarriola
    Acte inaugural de la 55a edició de Girona Temps de Flors © M. Estarriola

'La combinació de flors i pedra és el que dóna sentit al Girona Temps de Flors', ha dit l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC), a l'acte inaugural d'aquest matí davant les escales de la Catedral. La socialista destacat la col·laboració de totes aquelles entitats que 'any rere any fan projectes florals' i que permet 'fer diferents els espais interiors de sempre', ha dit. Una de les principals preocupacions pel dia d'avui era saber si el temps respectaria la jornada i, malgrat uns núvols amenaçadors a primera hora del matí, ràpidament s'han obert clarianes i han deixat pas a un cel descobert i temperatures properes als 20º centígrads.

L'afluència de públic ha augmentat exponencialment a mesura que s'ha anat desenvolupant la jornada i pels voltants de la una del migdia es podien comptabilitzar milers els visitants que omplien els carrers del nucli històric de Girona. Llocs emblemàtics com Sant Lluc, les Sarraïnes o els Banys Àrabs s'hi han registrat cues d'entre trenta i quaranta cinc minuts per poder accedir al seu interior. D'altra banda també en destaca el X Cicle Escoles de Música que han tingut lloc a l'interior de la l'església Sant Pere de Galligants iniciat a les onze del matí per l'Aula de Música d'Anglès seguit per La Flauta Màgica de Figueres i tancava el cicle del matí l'Escola Municipal de Música de Girona (Coral Geriona) que ha actuat conjuntament amb la Coral jove de Sant Cugat.

La mostra i les noves tecnologies

La 55a edició de Girona Temps de Flors també aposta per l’àmbit de les noves tecnologies. La iniciativa es denomina 'eFlors' i l’ha desenvolupat el Grup de Comunicacions i Sistemes Distribuïts (BCDS), que amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, permetrà oferir un servei gratuït de localització dels espais de l’exposició de flors, utilitzant els últims avenços tecnològics en dispositius mòbils i fent ús de la tecnologia coneguda com a 'realitat augmentada'.
 
La realitat augmentada és una tecnologia emergent en el camp de les tecnologies de la informació que tracta sobre la combinació del món real amb dades i continguts generats per ordinador (realitat virtual) en la qual objectes gràfics i continguts multimèdia són combinats amb seqüències filmades del món real en temps real. L'objectiu d'aquesta tecnologia és augmentar la informació que ens aporten els objectes del món real que observem incorporant informació, gràfics i objectes multimèdia propis d'entorns virtuals, com ara Internet, a la visualització d'aquests objectes.
 
Els membres del Grup de Comunicacions i Sistemes Distribuïts han desenvolupat aquest servei que, a través d'una aplicació de realitat augmentada per dispositius mòbils anomenada "Layar", mostrarà la informació dels espais de l'exposició Girona Temps de Flors.
 
Girona Temps de Flors amb la col·laboració de la Universitat de Girona, realitza un salt important en l’àmbit tecnològic, que segons Isabel Salamaña, regidora de Mobilitat, Coordinació Territorial i Seguretat i responsable de l’exposició, 'aporta una solució innovadora pensada pels visitants, i que alhora evidencia la voluntat de sumar tradició i modernitat'. El servei s'ha posat en funcionament aquest matí.