ICV vol reconvertir els pisos de HPO previstos a Santa Eugènia en un centre social per a gent gran

Joan Olòriz destaca la feina feta en atenció a la tercera edat i recorda que han passat de 80 a 1.350 aparells de teleassistència

Joan Olòriz ha assegurat que els darrers anys han fet un gran esforç per impulsar els serveis socials a Girona. Segons l'alcaldable ecosocialista, han aconseguit universalitzar l'atenció i alerta que el pròxim ajuntament ha de seguir aquesta línia. Aquest dimarts ha presentat les propostes per a la gent gran i ha posat com a exemple de la millora social el pas de 80 a 1.350 aparells de teleassistència.

El candidat ha triat Santa Eugènia per presentar les propostes davant el futur centre de dia del barri que s'ha fet en l'espai que ha deixat l'enderroc de l'antic mercat. La previsió és que el centre de dia pugui entrar en funcionament per fires, igual que la Marfà. Tindrà entre 30 i 50 places amb una barreja entre concertades i lliures i serà un nou model de centre "flexible". Olòriz ha explicat que a banda de les places ocupades també preveuen oferir places per a algunes hores i que el menjador no només atengui a les persones que hi ha al centre de dia, sinó a més.

Davant del centre de dia hi ha una nova plaça que tindrà un parc de salut per a gent gran. Per això, Olòriz creu que la millor manera de reaprofitar l'estructura on en principi hi havia d'haver els pisos de preu concertat és reconvertint-la en un centre social per a gent gran. Segons l'alcaldable, és una demanda del barri on hi ha 18.000 habitants i molts són de la tercera edat i està mancat d'aquest tipus d'equipament.